Stiri

Dimineața Nebună: Eroină la vârsta de 91 de ani. O bunicuță a oprit un jaf la o bancă unde venise să-și ridice pensia: ”Mi-am făcut doar datoria” - AUDIO

O bunicuța a oprit un jaf la o bancă
O bunicuța a oprit un jaf la o bancă [Sursa foto: PixaBay]
O bunicuță a oprit un jaf la o bancă bătând atacatoarea cu bastonul. Imaginile au devenit virale!

Femeia în vârstă de 91 de ani a stârnit admiraţie în Polonia pentru curajul său după ce a oprit o hoaţă înarmată cu un cuţit care voia să jefuiască o bancă. Atacatoarea a vrut să jefuiască o bancă, dar a fost pusă la punct de  bunicuța curajoasă. Potrivit poliției, tânăra de 25 de ani are dublă cetățenie, ucraineană și rusă, și a locuit anterior la Moscova. Avea asupra ei medicamente care indicau că urma un tratament psihiatric.

O bunicuța a oprit un jaf la o bancă
O bunicuța a oprit un jaf la o bancă[Sursa foto: PixaBay]

Lovituri puternice cu bastonul

În momentul în care hoaţa a scos cuţitul şi a pus banii în geanta de cumpărături, doamna Gizela a decis că acesta este cel mai bun moment pentru a acţiona. Făptaşa a primit pe neaşteptate mai multe lovituri puternice din partea bătrânei care şi-a folosit bastonul.

"Nu am făcut nimic grozav și nu mă simt deloc un erou.

Mi-am făcut doar datoria.(...) Mi-a fost chiar puţin teamă că poate am lovit-o prea tare",
a răspuns pensionara.

Citește și: Un fost polițist, specializat în furturi. Tânărul de 24 de ani s-a „alăturat” taberei adverse și a dat nouă spargeri în doar patru luni

Pe fundalul unui videoclip care a surprins incidentul se aude o femeie care întreabă: „Doamnă, ce faceți?”

La care ea răspunde: „Jefuiesc banca”.

Femeia o întreabă atunci:  ”De ce?”

La care ea răspunde: ”Pentru că.”

A doua zi, suspecta a fost transportată la Parchetul Regional din Przemyśl, unde a fost acuzată de tâlhărie folosind un obiect periculos. Potrivit procurorului, ea a mărturisit că a comis fapta și a explicat că „nu avea bani și nici unde să locuiască și avea nevoie de bani pentru a călători la Varșovia”. Femeia riscă o pedeapsă de cel puțin trei ani de închisoare. Potrivit deciziei instanței, ea va fi reținută pentru două luni la cererea procurorului.

”Fără îndoială, în toată această situație, doamna în vârstă care a reacționat la momentul potrivit și a oprit atacul merită lăudată”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Procuratura Districtuală din Przemysl, Marta Petkowska.

Citește și: Dimineața Nebună: Şeful unui post de poliție din Olt a fost găsit beat în sediul Poliţiei. A refuzat să fie testat- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.