Stiri

Dimineața Nebună. Contabilă din Argeș, acuzată că și-a plătit ratele timp de șase ani din bugetul local

Dimineața Nebună. Contabilă din Argeș, acuzată că și-a plătit ratele timp de șase ani din bugetul local
Dimineața Nebună. Contabilă din Argeș, acuzată că și-a plătit ratele timp de șase ani din bugetul local [Sursa foto: PixaBay]
O contabilă din Argeș este acuzată de DNA că timp de șase ani și-a plătit ratele din bugetul local. Ce acuzații i se aduc?!

Elena Groşanu, contabila de la Primăria Corbi, județul Argeș, este acuzată de Direcția Națională Anticorupție că și-a plătit ratele din banii din bugetul local. În plus, aceasta i-ar fi dat fiicei sale un million și jumătate de lei tot din bugetul local.

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună.

Citește și: Dimineața Nebună. Șef de la Imigrări, prins că juca Solitaire în timpul unei conferințe internaționale

Ce prejudiciu a provocat contabila și ce acuzații i se aduc?!

Procurorii DNA au descoperit că Elena Groşanu se folosea de banii din bugetul local încă din 2017, în tot acest timp semnând peste 808 ordine de plată prin care 1,5 milioane de lei au fost virați unei firme administrată de fiica sa. Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală.

În plus, 400.000 de lei au fost folosiți pentru plata ratelor la împrumuturi luate de inculpată și de rude ale acesteia. Prejudiciul total se ridică la aproape 2 milioane de lei.

Contabila a fost trimisă în judecată fiind acuzată de abuz în serviciu, fals și uz de fals.  

Dimineața Nebună. Contabilă din Argeș, acuzată că și-a plătit ratele timp de șase ani din bugetul local
Contabilă din Argeș, acuzată că și-a plătit ratele timp de șase ani din bugetul local[Sursa foto: PixaBay]

„În perioada 20 ianuarie 2017- 12 aprilie 2022, inculpata Groşanu Elena, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat şi ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeş, un număr de 808 ordine de

plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de: 1.515.683 lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestaţie efectivă. Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală; 386.102 lei către şase instituţii nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată şi rude ale acesteia", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 de lei, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite de către alte persoane