Stiri

Dimineața Nebună: Un senator a intrat cu calul în Parlament! Cum și-a explicat gestul: „Dacă pisicile și câinii au voie, eu de ce nu pot intra cu animalul meu?”

Un senator a intrat cu calul în Parlament
Un senator a intrat cu calul în Parlament [Sursa foto: Captură video]
Un senator columbian a intrat pe cal în Congres. Motivul pentru care a intrat cu animalul de companie în clădire!

Prezență neobișnuit în Congresul columbian. Senatorul Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat (al fostului preşedinte Alvaro Uribe- n.r.), a intrat călare pe un cal în Parlament. El și-a motivat gestul prin faptul că a vrut să vadă dacă sunt acceptate animalele de companie după ce săptămâna trecută, preşedintele Senatului a declarat edificiul drept „pet-friendly”.

”Începând de săptămâna viitoare Congresul Columbiei va fi ‘pet-friendly’, prietenos cu animalele, aşa că doamnele şi domnii senatori îşi vor putea aduce animalele de companie”, a anunţat Barreras.

 

Un senator a intrat cu calul în Parlament
Un senator a intrat cu calul în Parlament[Sursa foto: Captură video]

”Dacă o pisică, un câine și astfel de animale au voie să intre, eu de ce nu pot să intru cu animalul meu?”  s-a întrebat senatorul, conform publicației  El Tiempo.

Citeste si: Dimineața Nebună: Un bărbat din Timiș și-a răcorit calul la o spălătorie auto- AUDIO

”Acest animal este mai puțin periculos și face mai puțin rău decât multe dintre altele.

Politicienii care au trecut pe aici și sunt în prezent membri în Congres, nu toți, fac mult mai mai mult rău oamenilor. Acesta este un animal inofensiv”
, a adăugat politicianul.

În același timp, senatorul susține că a vrut să evidențieze truda celor peste 15 milioane de țărani care se folosesc de cai pentru a lucra pământul. 

Reacţii după ce senatorul a intrat călare în Congres

Paznicii de la clădirea Congresului nu au schiţat niciun gest de a-l împiedica pe senator să intre pe cal în instituţie, dat fiind că preşedintele Senatului nu a precizat ce fel de animale de companie vor fi acceptate. Gestul senatorului a fost salutat de majoritatea parlamentarilor prezenți la fața locului, însă au existat și unii colegi ai politicianului, din partea coaliţiei de guvernare care au criticat comportamentul și l-au calificat drept ”pantomimă ruşinoasă”  şi ”prosteală”.

Un senator a intrat cu calul în Parlament
Un senator a intrat cu calul în Parlament[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: Video viral! Un șofer a ajuns cu mașina pe scările de la metrou și a rămas blocat

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.