Stiri mondene

Delia Matache, detalii neștiute din copilărie! Artista a vorbit despre abuzurile trăite în perioada liceului: „Profesorii pipăiau efectiv pe sâni”

Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri
Delia Matache [Sursa foto: Facebook]
Delia Matache a făcut o serie de dezvăluiri despre abuzurile care s-au petrecut în liceul în care a studiat. Uite ce confesiuni a făcut vedeta!

Delia Matache este una dintre cele mai îndrăgite vedete din showbizul românesc! Jurata de la „iUmor” nu doar că are un talent incredibil în muzică, ci a dat dovadă și de multe alte calități, de-a lungul timpului, iar printre acestea se numără și libera exprimare. Prin intermediul unui mesaj postat în mediul online, vedeta  a tras un semnal de alarmă cu privire la abuzurile sexuale la care tinerele de la liceul Dinu Lipatti din Capitală erau supuse, atunci când artista era elevă.

Cu această ocazie, Delia a dezvăluit câteva episoade din perioada liceului, mărturisind că au existat momente în care colegele sale erau pipăite în zonele intime chiar de cadrele didactice.

Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri
Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Delia Matache, dezvăluiri emoționante despre copilărie și relația apropiată pe care o are cu mama ei: „Nu am nimic de reproșat! M-a crescut așa cum a putut”

„Storytime. Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum «Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută» și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la liceu la „Lipatti”, acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna efectiv că alegi să crezi, să înțelegi sau nu că te gândești «vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească». Atâta i-a luat, atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci, ai drept si judeci agresorul, nu victima. Deci repet, fără niciun fel de exagerare, discuțiile erau auzite de mine în clasă fiind de față când se discuta cu o colegă «Și ești la menstruație?

Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri
Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri[Sursa foto: Facebook]

Ți-a venit? Când ți-a venit, de cât timp? Ia uite, ți s-au umflat sânii, mamă, fato» și apoi se mergea mai departe la a palpa efectiv sânii, a se analiza situația. Deci nu bat câmpii o secundă și efectiv e trist și este extrem de adevărat. Mă bucur că ăștia crapă, generațiile astea urmează să dispară de pe fața pământului că așa e natura și sper ca generația următoare... văd ca tendința să fie spre empatie, sper să fie mulți mai educați în sensul ăsta și mult mai umani și nu atât de primitivi. Asta sper că e salvarea.”, a povestit Delia Matache pe Instagram.

Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri
Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri[Sursa foto: Facebook]

Delia, victima abuzurilor în copilărie

Jurata de la „iUmor” a explicat că nu mai tolerează glumele vulgare și a dat exemplu de lucruri pe care ea le-a auzit pe vremea când era doar o copilă. Vedeta a povestit un episod destul de traumatizant din copilăria sa. Pentru că artista cânta la flaut, oamenii de pe un șantier făceau aluzii cu tentă sexuală, referitoare la instrument. 

Citeste si: Delia Matache a recunoscut de ce preferă să poarte haine largi: „Pentru mine este o formă de protecție”

„Și faptul că pare că minimizez un pic și nu dezvolt foarte mult și nu povestesc, nu vreau să insist pe chestia asta, nu înseamnă că nu au avut un impact, înseamnă doar că nu am starea de a intra în miezul subiectului prea tare și vreau să înțelegeți de unde se trage treaba asta cu nu-mi plac glumele despre asta. Nu mai pot tolera glumele sexuale, o să vă dau exemplu ce fel de glume. Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie și auzeai când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, mai puțin prin curtea școlii că erau oameni care aveau cât de cât o cultură și auzeai din astea «Hei, fata cântă la ce atârnă».

Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri
Delia Matache, copilărie marcată de abuzuri[Sursa foto: Facebook]

De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce?(...) Efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman, n-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea, nu știi, se pare că faci o glumă inocentă care pentru mine nu e o glumă inocentă. Mie îmi trezește niște lucruri, îmi faci rău, nu vreau să-mi faci rău, e atât de simplu, atât de simplu. Mulțumesc.” a mai spus Delia Matache.