Stiri

David Morse își sărbătorește ziua pe naștere pe 11 octombrie. Câți ani împlinește cunoscutul actor?

David Morse 
Câți ani împlinește cunoscutul actor David Morse  [Sursa foto: Captura Video]
David Morse își serbează ziua de naștere pe 11 octombrie 2022. Iată câți ani împlinește celebrul actor.

David Bowditch Morse s-a născut la data de 11 octombrie 1953, în Beverly, Massachusetts, Statele Unite ale Americii, și este un actor, cântăreț, regizor de televiziune și scriitor american. El a ajuns în atenția publicului după rolul lui Dr. Jack „Boomer” Morrison, pe care l-a interpretat în serialul de drame medicale St. Elsewhere, în perioada 1982– 1988.

David Bowditch Morse împlinește pe data de 11 octombrie 2022 vârsta de 69 de ani.

El s-a căsătorit cu actrița Susan Wheeler Duff, din anul 1982 și împreună au trei copii: o fiică, Eliza, și gemenii Benjamin și Samuel. Toți cinci au hotărât să se mute în anul 1994, în Philadelphia, Pennsylvania, unde locuiesc și în prezent. Cutremurul Northridge din 1994 a fost cel care i-a convins că trebuie să ia această decizie, pentru siguranța familiei.

David Morse 
David Morse împlinește 69 de ani [Sursa foto: Captura Video]

David Morse împlinește 69 de ani. Cele mai cunoscute roluri ale celebrului actor

Cariera în film a lui David Morse a marcat roluri împortante în „The Negotiator”, „Contact”, „The Green Mile”, „Dancer in the Dark”, „Disturbia”, „The Long Kiss Goodnight”, „The Rock și 12 Monkeys”.

În 2006, David Morse a avut un rol impresionat în serialul „House”, ca detectivul Michael Tritter, pentru care a primit o nominalizare la premiile Emmy. De asemenea, el l-a interpretat pe George Washington în miniseria HBO din 2008, „John Adams”, care i-a adus o a doua nominalizare la Emmy.

Citeste si: Filmările pentru filmul ”Rust”, cu Alec Baldwin în rol principal, vor fi reluate. Primele declarații: „Am ajuns la o înțelegere”

Actorul a ajuns să primească multe aprecieri pe Broadway, unde a impresionat cu interpretarea lui Uncle Peck în piesa de teatru „How I Learned to Drive”, în urma căruia a câștigat un Drama Desk Award și un Obie Award.

Din 2010 până în 2013, actorul l-a portretizat pe Terry Colson, un ofițer de poliție onest dintr-un departament de poliție corupt din New Orleans, în serialul HBO „Treme”. David Morse a apărut în serialul „America Outsiders” (între 2016–2017), în miniseria „Showtime Escape at Dannemora” (2018) și serialul de comedie Netflix „The Chair” (2021).