Stiri

Cum va arăta robotul biped Optimus, dezvoltate de Elon Musk

Cum va arăta robotul biped Optimus
Cum va arăta robotul biped Optimus
Elon Musk a dezvăluit cum arăta și ce caracteristici are robotul umanoid Optimus. Mai mult decât atât, directorul executiv susține că proiectul va fi prioritatea Telsa în 2022.

Tesla Inc. a anunțat că urmează să lanseze un robot umanoid funcțional. Elon Musk a declarat, pe Twitter, ca robotul Optimus ar urma să fie prezentat la sfârșitul lunii septembrie.

„Ziua intelegenței artificiale Tesla a fost reprogramată pentru 30 septembrie, deoarece este posibil să avem un prototip Optimus până atunci”, se arată în postarea lui Elon Musk.

Optimus a fost prezentat pentru prima dată în august 2021.

La vreme respectivă se știa că este un robot de mărime umană, despre care Elon Musk spunea că va putea îndeplini sarcini banale, de exemplu cumpărăturile.

Directorul executiv se arată și acum încrezător, acesta susține că Optimus, cunoscut și sub numele de Tesla Bot, va avea într-o zi „potenţialul de a fi mai semnificativ decât afacerea cu vehicule”.

Citeste si: Horoscop 7 iunie 2022: Probleme în dragoste pentru trei nativi

Citeste si: 7 iunie 2022- Ziua Naţională a Îngheţatei cu Ciocolată

Cum arată robotul umanoid Optimus

Într-o prezentare făcută în cadrul evenimentului AI din 2021, s-a dezvăluit faptul că Optimus va avea în jur de 1,73 m (5ft’8) înălțime, va cântări aproximativ 57 de kilograme și va avea o capacitate de transport de 20 de kilograme.

Mai mult decât atât, din primele înformații, robotul umanoid va fi controlat de aceleași sisteme de inteligență artificială pe care Tesla le dezvoltă pentru a fi utilizate în vehiculele sale electrice.

Elon Musk a mai declarat că, în viitor, munca fizică va fi o alegere, iar Optimus are capacitatea de a prelua munca plictisitoare pe care oamenii nu doresc să o mai facă.

„Tesla este probabil cea mai mare companie de robotică din lume. Mașinile noastre sunt practic roboți semi-sensibili pe roți. Optimus are un scop general, e un fel de robot muncitor. Rolul inițial trebuie să fie muncă repetitivă, plictisitoare sau periculoasă. Pe scurt, muncă pe care oamenii nu vor s-o facă”, declară Elon Musk.