Ciorba de hribi este o specialitate delicioasă, dacă este gătită corect.
Hribii sunt folosiţi de sute de ani la mâncare, iar modul de a-i găti diferă de la o regiune la alta. Una dintre reţele delicioase este ciorba de hribi. Însă nu toată lumea ştie să o prepare ca la carte, aşa venim în ajutor cu această reţetă delicioasă. Cel mai important lucru este să folosiţi hribi proaspeţi, nu la conservă. Aceste ciuperci se găsesc şi în pieţe, dar recunosc că cea mai bună ciorbă de hribi am mâncat-o în Moldova. Am cumpărat o găleată de hribi proaspeţi de la ţăranii de pe marginea drumului, iar aroma şi savoarea acestor minuni ale naturii mi-au încântat papilele gustative. Aşa că dacă aveţi posibilitatea, nu ezitaţi să cumpăraţi hribi de la ţărani.
Ingrediente pentru ciorba de hribi
- 1 kilogram de hribi
- 100 grame de orez
- 200 grame de smântână
- 2 ouă
- 2 ardei verzi
- 2 cepe de apă
- 3 roşii
- 2 morcovi
- o jumătate de ţelină
- o legătură de pătrunjel
- e legătură de leuştean
- sare
- piper
- cimbru
- 1 litru de borş
- 50 ml. de ulei
- unt
Cum se găteşte ciorba de hribi
Aceasta nu este deloc o reţetă complicată. Hribii se spală foarte bine şi se opăresc, după care se taie în cubuleţe sau felii.
În final amestecăm smântâna cu ou, iar conţinutul se toarnă în oala cu ciorbă, după care oprim focul. Continuăm însă să amestecăm, până când se omogenizează conţinutul. Presărăm apoi verdeaţa şi servim delicioasa ciorbă de hribi caldă. Poftă bună!