Stiri

27 ianuarie 2021, ziua prăjiturilor de ciocolată. Rețete de prăjituri

27 ianuarie 2021, ziua prăjitorilor de ciocolată
27 ianuarie este ziua din an în care se sărbătorește desertul preferat de majoritatea oamenilor: prăjitura de ciocoloată.

Ziua de 27 ianuarie nu poate fi sărbătorită altfel decât cu prăjitura din ciocolată preferată. Și dacă nu ai inspirație pentru un preparat dulce sau ai vreasă încerci ceva nou, am pregătit noi o serie de rețete de prîjituri cu ciocolată simple și rapide, numai bune pentru această zi dedicată lor. 

27 ianuarie 2021, ziua prăjitorilor de ciocolată. Rețetă - Brioșe cu Nutella 

Brioșe cu Nutella

Pentru aproximativ 12 brioșe avem nevoie de:

250 g făina
150 g zahăr
60 ml ulei
180 ml lapte
1 ou
1 plic praf de copt
1 fiola esență de vanilie
nutella
zahăr pudră

Mod de preparare: Amestecăm într-un bol, ingredientele uscate: făină, zahărul și praful de copt. În alt bol, batem cu un tel oul, adăugam laptele, uleiul și esența de vanilie.

Turnăm treptat amestecul lichid peste cel solid. Amestecăm pana la omogenizare. Așezăm pe o tavă formele de brioșe și punem compoziție să acoperim 3/4 din formă.

Cu o linguriță, punem Nutella pe fiecare brioșă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și îi coacem aproximativ 25-30 minute, la foc potrivit. Îi lăsăm la răcit, apoi îi pudrăm cu zahăr pudra și îi servim. Puteți pune inclusiv fulgi de ciocolată sau alte ornamente delicioase. 

27 ianuarie 2021, ziua prăjitorilor de ciocolată. Rețetă - Vulcan de ciocolată

Rețetă - Vulcan de ciocolată

Ingrediente:

200 g ciocolată neagră

200 g unt

8 linguri de zahăr

două linguri de făină

4 ouă

scorţişoară

un praf de sare.

Mod de preparare: se ung cu unt 6-8 forme de ceramică, se tapetează cu foarte puţină făină şi se dau la congelator 20-30 de minute. Ciocolata ruptă, untul şi zahărul se topesc la bain-marie. Se lasă puţin la răcit, apoi se încorporează uşor ouăle bătute cu praful de sare, urmate de făina amestecată cu scorţişoară. Se toarnă compoziţia în formele răcite, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 12 minute sau până când suprafaţa prăjiturii nu mai e lichidă. Se scot pe farfurie şi se servesc imediat.

27 ianuarie 2021, ziua prăjitorilor de ciocolată. Rețetă - Prăjitură cu nucă și ciocolată 

Prăjitură cu nucă și ciocolată 

Ingrediente:

3 ouă

120 gr zahăr

100 ml ulei

100 ml lapte

1/2 plic praf de copt

200 gr făînă

2 linguri cacao neagră

două mâini de nuci 

1/2 sticluța esență de rom

un vârf de sare

Glazură: 

120 gr ciocolată cu lapte

3-4 linguri frișcă lichidă

o mâna de nuci tăiate

Mod de preparare:

Prăjitură cu nuca și ciocolată

Mixam ouăle întregi, în care presăram un vârf de cuțit de sare, cu zahărul până se deschid la culoare și se topește zahărul.

Turnam treptat uleiul și laptele mixând după fiecare. Incorporăm făină amestecată cu praful de copt și cacaoa, folosind o spatulă.

Adăugăm esență de rom și nuca tăiată bucățele și amestecăm din nou cu spatulă. Turnam compoziția în vasul uns cu puțin unt.

Băgăm la cuptor, alegem temperatura de 150 de grade și timpul de coacere de 45 de minute.

Când s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lăsăm blatul în vas încă 10 minute fără să oprim aparatul. 

Scoatem prăjitură pe un platou și bineînțeles oprim și aparatul și îl scoatem de priză.

Glazură:

Topim ciocolată împreună cu frișcă lichidă pe baie de aburi. Întindem glazură peste prăjitură și presăram deasupra nuci tăiate. Dăm la frigider până se întărește glazură, apoi feliem și servim. (sursa: https://retetetimea.ro/)

Surse: Ziua Constanța

Libertatea