Stiri mondene

Cum se ferește David Popovici de suplimentele contaminate: "Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de taxi cu care am mers"

Cum se ferește David Popovici de suplimentele contaminate
David Popovici
David Popovici, dublu campion mondial, a vorbit despre problema suplimentelor contaminate. Tânărul înotător a explicat cum se ferește de asemenea lucruri, mai ales că poate fi supus unui control anti-doping în orice moment.

După cazul de dopaj al Simonei Halep, David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate. Înotătorul de 19 ani a spus că fiecare supliment pe care îl foloseşte este certificat anti-doping, care garantează faptul că nu există riscul ca acestea să fie contaminate cu substanţe interzise. Conform spuselor sale, sportivul ia suplimente obișnuite, pe care le consumă toată lumea, precum vitamina C sau vitamina D. Acestea sunt însoțite de câteva suplimente specifice sportivilor, precum Beta-alanină.

În anumite perioade consumă și creatină. Creatina este un supliment alimentar, găsit și utilizat pe scară largă de sportivi, care ajută la dezvoltarea și refacerea mai rapidă a musculaturii și la memorie. De asemenea, campionul mondial a mai menționat și faptul că merge la medic foarte des, acolo unde își face analizele regulat, mai ales cele de sânge. 

Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de Taxi cu care am mers.  iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște

chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină.  Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important. Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier. Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge. 
Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Și aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie ‘Doping free’ sau ‘Play Safe’.  Există o nișă de suplimente pe care scrie ‘Certificat Anti-doping de X, Y, Z’. Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse și create într-o fabrică unde poate se fac și altele și există contaminare.
Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic. Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva , a povestit David Popovici.

 Cum se ferește David Popovici de suplimentele contaminate
David Popovici

Citește și: David Popovici, un campion cu suflet mare! Ce gest impresionant a făcut de ziua lui de naștere

" Este un obicei mai special, funcţionează la mine". David Popovici are un stil de viață sănătos, bine organizat  

David Popovici a demonstrat lumii întregi ce se poate obține cu multă muncă și disciplină. A devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. Sportivul deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber. Pe lângă antrenamente,  David Popovici urmează o dietă strictă și are un stil de viață sănătos, bine organizat. Tânărul înotător se trezește în fiecare dimineață la 04.30 pentru a putea mânca cu două ore înainte de antrenament. De alimentația lui au grijă părinții.

 Cum se ferește David Popovici de suplimentele contaminate
David Popovici

Citește și: Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| David Popovici, discurs de excepție în ziua în care a revenit în România: "Prefer să fiu un sportiv complet, care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile, decât să fiu un robot care știe doar să câștige"

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a povestit David Popovici  în urmă cu ceva timp.