Stiri

David Popovici, un campion cu suflet mare! Ce gest impresionant a făcut de ziua lui de naștere

David Popovici
David Popovici luptă pentru o cauză umanitară [Sursa foto: Instagram David Popovici]
David Popovici împlinește astăzi 19 ani, iar de ziua lui de naștere a reușit să facă un gest impresionant.

Marele campion la nataţie David Popovici, recordmanul mondial în proba de 100 metri liber, împlineşte, vineri, 19 ani. În acest an sportivul a ales să îşi doneze ziua de naştere pentru ca cinci fraţi muzicieni să aibă parte de un cămin stabil, unde visele să devină realitate.

Ce gest impresionant a făcut David Popovici de ziua lui de naștere

David Popovici a decis ca în acest an să-și doneze ziua de naştere pentru ca cinci fraţi muzicieni să aibă parte de un cămin stabil, unde visele să devină realitate.

Marele campion la natație a pornit o campanie umanitară de ziua lui, iar în doar zece zile de la startul campaniei a reușit să strângă aproximativ 34.000 de euro din cei 45.000 de euro necesari cumpărării unui apartament pentru 5 frați performanți, dar extrem de vulnerabili. Până în prezent s-au făcut 1.500 de donații pentru ca visul lui David să devină realitate.

"Sunt tare bucuros pentru sprijinul pe care l-am primit din partea oamenilor, în perioada asta! Dacă în 10 zile am reușit, împreună, să strângem peste 34.000

de euro- și aș vrea să mulțumesc fiecărui donator- am încredere că suntem și mai mulți, iar puterea noastră este și mai mare, pentru a ajunge la întreaga sumă de care este nevoie. Îmi doresc din tot sufletul să adunăm împreună banii necesari, iar mâine, de ziua mea, să îi pot strânge în brațe pe Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor și să le spun: <Am reușit!>"
,
a spus David Popovici.

David Popovici
C[Sursa foto: Instagram David Popovici]

Citește și: David Popovici nu a reuşit să obţină o medalie nici la 100 m liber, la Mondialele de nataţie din Japonia. El a ocupat locul 6

Cauza umanitară pentru care luptă David Popovici

Visul lui David Popoviciu este de a ajuta cinci frați muzicieni să aibă parte de un cămin stabil.

Pentru a face acest lucru este nevoie de suma de încă 11.000 de euro. Campania este iniţiativa asociației ”Hope and Homes for Children”, fundaţie al cărei Ambasador este marele campion de natație David Popovici. Cei cinci tineri muzicieni au performanțe impresionante și au câștigat peste 100 de medalii pentru talentul lor: Andrei cântă la vioară şi a absolvit Conservatorul; Matei şi Bogdan studiază pianul, trec în anul II la Conservator; Teodor şi David, în clasa a XII-a la canto clasic, respectiv chitară, se pregătesc amândoi pentru aceeaşi facultate.

Citește și: Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| David Popovici, discurs de excepție în ziua în care a revenit în România: "Prefer să fiu un sportiv complet, care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile, decât să fiu un robot care știe doar să câștige"