Stiri

Cine este Sebastian Stan, actorul român nominalizat la Globurile de Aur?

sebastian stan
Cine este Sebastian Stan, actorul român nominalizat la Globurile de Aur [Sursa foto: Instagram]
Iată cine este Sebastian Stan, actorul român nominalizat la Globurile de Aur.

Cine este Sebastian Stan, actorul român nominalizat la Globurile de Aur. Și-a făcut un renume la Hollywood, motiv pentru care sunt puține persoane care nu au avut de celebrul actor român, Sebastian Stan. El a fost nominalizat recent la Globurile de Aur 2023, la categoria “cel mai bun actor într-o miniserie”, pentru rolul său din miniseria „Pam & Tommy”.

Lista nominalizărilor la Globurile de Aur 2023 a fost publicată luni pe site-ul oficial al evenimentului.,

iar la aceeași categorie la aceeași categorie mai sunt nominalizați următorii actori: Taron Egerton, Colin Firth, Evan Peters și Andrew Garfield.

Citește și: Câți bani a primit Sebastian Stan, actorul din „Pam & Tommy”, de pe urma filmelor Marvel

În rolul său din „Pam and Tommy”, Sebastian Stan a interpretat rolul celebrului Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson. Miniseria a apărut în februarie 2022, iar fanii au lăudat pe rețelele de socializare interpretarea actorului român.

Serialul urmăreşte povestea relației dintre Tommy Lee și Pamela Anderson, care s-au cunoscut în 1995 şi s-au căsătorit în mai puţin de o săptămână.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc Globurile de Aur în 11 ianuarie 2023 și fi transmisă pe posturile NBC și Peacock.

sebastian stan
Sebastian Stan, în miniseria „Pam and Tommy” [Sursa foto: Captura Video]

Cine este Sebastian Stan, actorul român nominalizat la Globurile de Aur. S-a născut în Constanța

- Sebastian Stan s-a născut pe data de 13 august 1982, în Constanța, România. Imediat după Revoluție, actorul s-a mutat alături de mama lui, Georgeta Orlovschi, în Viena, unde a locuit aproximativ trei ani de zile, înainte să se mute definitiv în Statele Unite ale Americii.

- Odată ajuns în Statele Unite, urmează cursurile școlii particulare Rockland Country Day, unde joacă pentru prima oară în piese de teatru. După mai multe roluri în seriale și filme, în 2009 Sebastian Stan primește unul din rolurile principale în seria „Kings”, iar în 2010 apare filmul „Lebăda Neagră” al lui Darren Aronofsky.

- De-a lungul timpului, Sebastian Stan a jucat alături de nume mari din industria actoriei, printre care și Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în „Black Swan”, Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, în trilogia „Căpitanul America”, dar și cu Matt Damon în „Marțianul” sau cu Nicole Kidman în „Capcana”.

Sebastian Stan
Sebastian Stan, nominalizat la Globurile de Aur 2023 [Sursa foto: Captura Video]

- Actorul român este cel mai cunoscut pentru rolul lui Bucky Barnes sau „Soldatul iernii” din Universul Cinematic Marvel. În același rol joacă în următoarele filme de mare succes din Universul Cinematic Marvel: Avengers: Infinity War (2018) și Avengers: Endgame (2019). În prezent, Sebastian Stan are un contract semnat pentru 9 filme cu Marvel Studios, din care acesta a jucat în patru filme.