Stiri

Cinci filme rusești care sunt la fel de bune precum cele de la Hollywood

Cinci filme rusești care sunt la fel de bune precum cele de la Hollywood
Iată recomandările noastre pentru cinci dintre cele mai bune filme ruseşti, produse după 1990.

 Majoritatea este obişnuită să se uite la filme în limba engleză, dar cine reuşeşte să treacă peste bariera limbii va afla că există şi producţii ruseşti excelente, comparabile cu cele de la Hollywood.

Top cinci cele mai bune filme ruseşti

 1. Taxi Blues

Acest film produs în 1990 a fost premiat la Cannes, pentru cel mai bun regizor.

Pavel Lungin este creatorul acestui film, care spune povestea unei relaţii de prietenie dintre un taximetrist conservtor şi un muzician libertin şi alcoolic. Această producţie se concentrează pe diferenţele dintre vechea societate din Uniunea Sovietică şi cea din Rusia postcomunistă.

 2. Mother and Son

Filmul regizat de Aleksandr Sokurov prezintă călătoria unui fiu, alături de mama sa, care este pe moarte. Această peliculă a fost inclusă de Steven Schneider în cartea sa, "1001 filme de văzut într-o viaţă". Sokurov a devenit celebru pentru acest tip de producţii. În 2003 a regizat "Father and Son", iar în 2007 a realizat un alt film cu o temă similară, "Alexandra".

 3. The Return

 Aceasta este povestea a doi fraţi care locuiesc în inima naturii sălbatice a Rusiei, al căror tată se întoarce acasă, după 12 ani de absenţă. Producţia a fost foarte apreciată, câştigând premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Veneţia. În 2016, în urma unui sondaj creat de BBC, s-a clasat pe locul 80 în topul celor mai bune filme din secolul 21.

 4. Brother

 Acest film produs de Aleksey Balabanov în 1997 spune povestea unui fost soldat care trece de cealaltă parte a baricadei. Intră în lumea mafiei din Sankt Petersburg, dar pe parcurs realizează că nu a făcut cea mai bună alegere. Acest film a fost atât de apreciat în Rusia şi nu numai, încât în 2000 a fost lansată cea de-a doua parte, "Brother 2".

 5. Cargo 200

 Alexsey Balabanov a regizat şi acest film, respins din cauza durităţii sale la festivalurile de la Cannes şi Berlin. "Realitatea a fost, de fapt, mai crudă", a precizat Balabanov. Filmul spune povestea unui căpitan de poliţie care îşi întrece atribuţiile de serviciu, luând ostatică fiica unui secretar de partid.