Stiri

Cele mai noi tehnologii care vor schimba lumea

Cele mai noi tehnologii care vor schimba lumea
[Sursa foto: Facebook ]
Tehnologia avansează pe zi ce trece, oamenii de ştiinţă încercând să inoveze, pentru a schimba lumea în bine.

 An de an, se investesc în ştiinţă şi tehnologie zeci de miliarde de euro în întreaga lume. Lumea a evoluat extrem de mult în ultimii zeci de ani, mai ales datorită inovaţiilor importante din sănătate, energie şi tehnologie. Iar evoluţia este departe de a se fi încheiat. Iată care sunt cele mai noi tehnologii care vor schimba lumea!

Noile tehnologii care vor schimba lumea. Medicina avansează tot mai mult

Medicina este unul dintre domeniile în care se investesc cei mai mulţi bani. Tehnologia a avansat atât de mult, încât în anumite ramuri ale medicinei, chirurgia robotizată a înlocuit-o pe cea clasică. Cicatricele mari, care necesitau şi perioade lungi de recuperare, vor fi istorie, pentru că datorită tehnologiei robotizate, denumită "da Vinci Surgical System", medicii vor putea să efectueze proceduri complexe utilizând o incizie minimă. Deocamdată, chirurgia robotizată nu este folosită în toate ramurile medicinei, ci doar în urologie, ginecologie sau pentru intervenţiile cardiace.

O altă inovaţie din medicină este spuma de oxigen, inventată de Dr. John Kheir, cercetător şi specialist în intervenţii de urgenţă la Spitalul de Copii din Boston. Injecţiile cu această spumă, care s-ar duce direct în sânge, ar fi de mare ajutor în cazul unui pacient cu plămâni operaţionali. Până când pacientul ar fi conectat la ventilaţia artificială, această spumă cu oxigen i-ar putea salva viaţa.

Cele mai noi tehnologii care vor schimba lumea

O altă inovaţie de domeniul SF este imprimarea celulelor de piele pe arsuri. Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Wake Forest fac progrese cu această tehnologie, care ar putea fi remediul pentru rănile de orice fel.

Tehnologiile din domeniul high-tech

Viitorul în care nu vom mai avea nevoie de ecrane nu este atât de departe. Innovega dezvoltă un model de lentile de contact, care le va permite utilizatorilor să perceapă prin ele atât realitatea, cât şi informaţiile furnizate de internet. Cu ajutorul tehnologiei realităţii augmentate, utilizatorii vor putea face aceleaşi lucruri ca pe un telefon. 

Aglomeraţia din oraşe va putea fi şi ea rezolvată în curând. În Marea Britanie a primit deja finanţare primul aeroport destinat dronelor şi maşinilor zburătoare. Ideea acestui proiect este de a renunţa în mare parte la maşinile de curierat şi la taxiurile clasice. Hyundai şi Airbus lucrează deja pentru creearea unor aeronave de mici dimensiuni, electrice, care să înlocuiască maşinile clasice.

Citeste si: Ce este Builder Bot, tehnologia impresionanta testata de Mark zuckerberg