Stiri

Ce este Builder Bot, tehnologia impresionanta testata de Mark zuckerberg

Ce este Builder Bot
Ce este Builder Bot
CEO-ul Meta tocmai a arătat o altă tehnologie despre care spune că va fi crucială pentru viziunea companiei de a crea medii virtuale.

Ce este Builder Bot

Cercetătorii de la Meta lucrează la un bot alimentat de voce care permite utilizatorilor să-și schimbe mediul virtual cu comenzi vocale.

Zuckerberg a prezentat o versiune incipientă a conceptului, numită Builder Bot, la un eveniment virtual care detaliază cele mai recente cercetări AI ale companiei.
„Îți permite să descrii o lume și apoi va genera aspecte ale acelei lumi pentru tine”, a spus Zuckerberg.

În demonstrația sa, el și un alt angajat Meta au folosit comenzi vocale pentru a crea o scenă de plajă foarte simplă, cu o masă de picnic, nori și, da, hidrofoil-ul lui Zuckerberg. Au adăugat, de asemenea, câteva efecte sonore ale pescărușilor și valurilor oceanului.

Deocamdată însă, tehnologia pare să fie într-un stadiu relativ incipient. Mediul pe care l-a generat Zuckerberg arăta mult mai plat și cu rezoluție mai scăzută decât demo-urile metaversului anterioare, deși avatarul său fără picioare era prezent la fel ca alte demonstrații recente.

„Pe măsură ce avansăm în continuare această tehnologie, veți putea crea lumi nuanțate pentru a explora și a împărtăși experiențe cu ceilalți doar cu vocea ta”, a spus el.

Citeste si: Serialul Apple „The Morning Show”, cu Jennifer Aniston şi Reese Witherspoon, va continua cu al treilea sezon

Facebook nu este primul care experimentează acest tip de cercetare. OpenAI a prezentat o rețea neuronală capabilă să genereze imagini din text anul trecut. Dar Zuckerberg a spus că proiectul CAIRaoke va fi crucial pentru viitorul Meta.

„În metavers, vom avea nevoie de inteligenta artificiala care este construită pentru a ajuta oamenii să navigheze în lumi virtuale, precum și în lumea noastră fizică cu realitate augmentată”, a spus Zuckerberg.

Citeste si: Globurile de Aur 2022! A fost anunțată lista completă a câștigătorilor

Comentariile lui Zuckerberg vin în timp ce încearcă să transforme compania de la rețelele sociale la tehnologia metaverse, o mișcare care s-a dovedit până acum incredibil de costisitoare. Dar, pe măsură ce serviciul de bază Facebook începe să piardă utilizatori pentru prima dată, Zuckerberg a spus că experiențele „metaverse” precum VR Horizon Worlds ale companiei vor stimula creșterea viitoare.