Stiri

Cum funcţionează Face ID şi ce avantaje aduce?

Cum funcţionează Face ID
Cum funcţionează Face ID
Beneficiile tehnologiei de recunoaștere facială și dezavantajele acesteia sunt probleme controversate. Cum funcţionează Face ID şi ce avantaje, dar și ce dezavantaje aduce?

Recunoașterea facială este o aplicație software biometrică capabilă să identifice sau să verifice în mod unic o persoană prin compararea și analiza modelelor bazate pe contururile faciale ale persoanei. Tehnologia este folosită mai ales în scopuri de securitate, deși există un interes din ce în ce mai mare pentru alte domenii de utilizare. Tehnologia recunoașterii faciale a primit o atenție semnificativă, deoarece are potențialul pentru o gamă largă de aplicații legate de aplicarea legii, precum și de alte întreprinderi.

Unele dintre beneficiile tehnologiei de recunoaștere facială sunt securitate mai bună, cumpărături și servicii bancare îmbunătățite și multe altele.

Face ID se adaptează automat la schimbările în aspectul tău, cum ar fi purtarea de machiaj cosmetic sau creșterea părului facial în cazul bărbaților care își lasă barbă. 

Citeste si: Ce specificaţii au telefoanele Galaxy A13 4G și Galaxy A33?

Citeste si: Acesta este cel mai bine vândut model de telefon din istorie! Cu siguranţă l-ai avut şi tu

Avantaje Face ID

Cei care sunt în favoarea tehnologiei recunosc următoarele beneficii ale recunoașterii feței:

- recunoașterea feței facilitează urmărirea hoților, infractorilor. Tehnologia este capabilă să analizeze rețelele de camere CCTV private și publice. Tehnologia nu se limitează la urmărirea criminalilor. De exemplu, ar putea, de asemenea, să faciliteze găsirea copiilor și a adulților dispăruți. Recunoașterea facială ar putea face punctele de control de securitate din aeroporturi mai puțin intruzive pentru pasageri.

Dezavantajele Face ID

Există multe preocupări în legătură cu tehnologia de recunoaștere a feței.

- Înregistrarea și scanarea de către tehnologia de recunoaștere facială poate face oamenii să simtă că sunt mereu urmăriți

- Încalcă drepturile personale

- Creează vulnerabilități de date

- Oferă oportunități de fraudă și alte infracțiuni

Apple a lansat o broșură detaliată, de șase pagini, intitulată „Securitate Face ID”, înainte de lansarea iPhone X. În documentul de securitate, Apple explică cum va funcționa recunoașterea facială cu Face ID pe iOS, cât de sigură este ca securitate biometrică și ce probleme poate avea pentru utilizatori.