Stiri

Cele mai ieftine mașini electrice în 2022

 Cele mai ieftine mașini electrice în 2022
Cele mai ieftine mașini electrice în 2022
În 2022 găsim deja peste 30 de reprezentanți pe piața românească de mașini electrice.

Interesul oamenilor pentru mașinile electrice a crescut mult. Până la finalul lunii noiembrie, în Europa de Vest, EFTA (Norvegia, Elveția și Islanda) și Marea Britanie fuseseră comercializate peste un milion de mașini electrice.

Căutate au fost și versiunile plug-in hybrid. Un impact asupra vânzarilor mașinilor electrice este și datorită autoritățile statelor europene. Sunt subvenții acordate în momentul achiziționării, sunt diverse beneficii în ceea ce privește impozitarea sau sunt oferite avantaje în utilizarea zilnică (parcări gratuite, posibilitatea traversării așa-numitelor Green Zones din centrele orașelor).

În anul 2022, producătorii promit să aducă în fața publicului și mai multe mașini electrice.

Iată care sunt cele mai ieftine mașini electrice în 2022

1.Dacia Spring – 19.600 euro

2.smart EQ fortwo – 23.120 euro

3.Fiat 500 BEV – 27.590 euro

4.Renault Zoe E-Tech – 30.620 euro

5.Opel

Corsa-e – 31.350 euro

Citeste si: Bancul zilei de joi: O femeie cu un copil în brațe se urcă în autobuz

Iată cum poți să achiziționezi o mașină electrică ma ieftină prin programul rabla:

În cadrul Programului Rabla Plus s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou. Totodată, pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a maximum 2 autovehicule uzate.

Cuantumul finanțării este de:

- 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen
- 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat;
- 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate;
- pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adăugă un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.

Citeste si: Megan Thee Stallion și Dua Lipa au lansat „Sweetest Pie”- Versurile piesei aici

Masina casata

Autoturismul pe care doresti sa il casezi trebuie sa aiba o vechime mai mare de 6 ani. Conform noului proiect pentru 2022, autoturismele mai vechi de 15 ani si EURO 3 primesc un eco-bonus suplimentar la casare.

Casarea se poate face dupa momentul inceperii programului Rabla 2022, doar in centrele specializate autorizate in scopul casarii.