Stiri

Cele mai bune filme de acţiune

Cele mai bune filme de acţiune
[Sursa foto: Facebook ]
Este extrem de greu să întocmeşti un top al celor mai bune filme de acţiune, însă iată care sunt propunerile noastre.

Genul acţiune este cam cel mai popular cand vine vorba de filme. Anual, producătorii de la Hollywood investesc sute de milioane de dolari în acest tip de pelicule, care produc cel puţin la fel de mulţi bani. Iată care sunt cele mai bune filme de acţiune, având în vedere atât viziunea criticilor, cât şi încasările.

Top 5 cele mai bune filme de acţiune

1.

Black Panther (2018)

Un film din universul Marvel, în care T'Challa, interpretat de Chadwick Boseman, se întoarce acasă, în naţiunea africană Wakanda, pentru a-i lua locul pe tron tatălui său, decedat recent. Imediat, T'Challa este pus la încercare ca rege, într-un conflict care pune în pericol soarta omenirii. "Black Panther" a fost o adevărată lovitură de box office, încasând nu mai puţin de 1,3 miliarde de dolari, producţia filmului costând aproximativ 200 de milioane.

2. Avengers: Endgame (2019)

Cele mai bune filme de acţiune

Al 22-lea film din lumea Marvel a fost extrem de bine apreciat, producând aproape 2,8 miliarde de dolari. Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth şi Scarlett Johansson sunt câţiva dintre actorii acestui film, în care Avengerii se reunesc şi îşi adună forţele pentru o confruntare cu Thanos, semizeul malefic care a ucis jumătate din populaţia Pământului.

3. Mission: Impossible- Fallout (2018) 

Un film clasic de acţiune, al şaselea din seria "Misiune Imposibilă". Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Michelle Monaghan şi Alec Baldwin şi-au păstrat rolurile din precedentele pelicule, în timp ce Henry Cavill, Vanessa Kirby şi Angela Bassett apar pentru prima dată într-un film al francizei. "Mission: Impossible- Fallout" a produs 791 de dolari din box office, cu un buget de 178 de milioane.

4. Mad Max: Fury Road (2015) 

Un clasic al filmelor de acţiune, cu Tom Hardy şi Charlize Theron în prim plan. Imperator Furiosa şi Max Rockatansky, interpetaţi de cei doi actori, se aliază într-o cursă nebună prin Wasteland, în încercarea de a scăpa de tiranul Immortan Joe.

5. Dunkirk (2017)

În mai 1940, Germania a avansat în Franța, încolţind trupele aliate pe plajele din Dunkirk. Sub acoperirea aeriană și terestră a forțelor britanice și franceze, trupele au fost evacuate, iar la finalul acestei misiuni eroice, 330.000 de soldați francezi, britanici, belgieni și olandezi au fost evacuați în siguranță. Distribuţia îi include pe Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance şi Tom Hardy, iar filmul a produs aproximativ 527 de milioane de dolari.

Citeste si: Cele mai bune filme cu vampiri