Stiri

Cele mai bune filme biografice

Cele mai bune filme biografice
[Sursa foto: Facebook ]
Marile personalităţi au devenit subiect de film de-a lungul timpului. Iată care sunt cele mai bune pelicule biografice.

 De cele mai multe ori, viaţa bate filmul, aşa că datorită unor personalităţi puternice, care au schimbat soarta omenirii sau care au creat fapte măreţe, au fost produse pelicule memorabile. Am alcătuit o listă cu cele mai bune filme biografice din istorie.

Cele mai bune filme biografice

Bohemian Rhapsody (2018)

Cele mai bune filme biografice

Bohemian Rhapsody este o adevărată capodoperă, care urmăreşte ascensiunea fulminantă a trupei Queen, apropierea de colaps, dar şi reunirea incredibilă pentru concertul "Live Aid".

Evident, în centrul acţiunii se află legendarul Freddie Mercury, interpretat magistral de Rami Malek.

Marie Antoinette (2006)

O peliculă deosebită, care o are în prim-plan pe Maria Antoaneta, victima unei căsătorii aranjate cu Ludovic al XVI-lea. Tânăra Regină nu este pregătită să îndeplinească cerinţele Franţei, fiind speriată, confuză şi înconjurată de falsitate, răutate şi bârfe.

Hotel Rwanda (2004)

Cele mai bune filme biografice

O lecţie de viaţă copleşitoare, dată de o persoană care pune sănătatea celor din jur mai presus de propria viaţă. În timp ce teritoriul Rwandei a fost cuprins de teroare şi violenţe, Paul Rusesabagina încearcă să îşi ajute familia şi semenii. Fără să se gândească la consecinţe, adăposteşte peste o mie de refugiaţi în hotelul pe care îl manageriază. 

Citeste si: Premiile OSCAR 2022. Care sunt marii favoriți?

Erin Brockovich (2000)

Julia Roberts interpretează rolul lui Erin Brockovich, o femeie care descoperă din întâmplare câteva dosare medicale plasate în nişte documente funciare. Porneşte o investigaţie şi descoperă o muşamalizare groaznică, într-un caz privind contaminarea apei dintr-un mic oraş, care a dus la probleme grave privind sănătatea locuitorilor.

Chaplin (1992)

Cu toţii am văzut şi am râs la filmele mute ale legendarului Charlie Chaplin, dar câţi dintre noi cunoaştem aspectele vieţii personale ale actorului? În acest film biografic ne este prezentată viaţa faimosului Charlie Chaplin, de la copilăria petrecută într-o sărăcie de inimaginat, până la relaţiile sale amoroase şi expulzarea din ţara sa adoptivă.

Citeste si: Cele mai bune filme despre pandemie