Stiri

Cele mai bune cinci filme şi documentare despre DJ şi muzica electronică

Cele mai bune cinci filme şi documentare despre DJ şi muzica electronică
[Sursa foto: Facebook ]
Există o mulţime de filme şi documentare despre muzica electronică, DJ şi viaţa de noapte.

 Muzica electronică are milioane de fani în întreaga lume, iar o mulţime de oameni aspiră să ajungă DJ. Despre această viaţă s-au făcut o mulţime de filme şi documentare, iar în acest material am selectat cinci dintre cele mai bune producţii de acest gen.

Cinci filme şi documentare despre muzica electronică

Cele mai bune cinci filme şi documentare despre DJ şi muzica electronică

 Berlin Calling (2008)

Berlin Calling este un clasic al filmelor despre muzica electronică.

Producţia prezintă viaţa lui Ickarus (Paul Kalkbrenner), un DJ care încearcă să facă faţă stresului de a-şi mulţumi fanii şi managerul de la casa de producţie prin consumul de droguri. Abuzul de stupefiante îi pune în pericol cariera, ajungând la spital, după o noapte de consum.

 It's All Gone Pete Tong (2004)

Acest film prezintă povestea unui DJ, Frankie Wilde, interpretat de Paul Kaye, care după ani de zile în care a pus muzică în Ibiza, începe să îşi piardă auzul. Nu vrea să recunoască problema, până când este huiduit la o petrecere şi aruncă cu sculele în public. Frankie acceptă să meargă la un doctor, care îi dă tragica veste: dacă va continua să ia droguri şi să îşi expună urechile la zgomote puternice, îşi va pierde auzul complet şi definitiv.

 Avicii: True Stories (2017)

Viaţa unui DJ pare perfectă: petreceri, femei frumoase şi multă distracţie. Însă în acest documentar sunt explicate sentimentele unui artist şi dramele pe care le suferă acesta. Documentarul a fost lansat chiar cu câteva luni înainte de moartea tragică a lui Tim Bergling, cunoscut publicului larg ca Avicii. 

 Human Traffic (1999)

Human Traffic este un film creat de Justin Kerrigan, care prezintă povestea a cinci prieteni din Cardiff, care se bucură de experienţa clubbingului. Soundtrackul este extraordinar, cu piese semnate de Carl Cox, Fatboy Slim sau Armand van Helden.

  What We Started (2017)

Acesta este un documentar pe care orice faan al muzicii electronice ar trebui să îl urmărească. Producţia urmăreşte în special carierele lui Carl Cox şi Martin Garrix, dar în care mai apar Erick Morillo, Moby, David Guetta, Steve Angello, Afrojack sau Tiesto