Stiri

Care sunt cele mai folosite programe software prin care artiștii creează muzică

Care sunt cele mai folosite programe software prin care artiștii creează muzică
[Sursa foto: Facebook ]
Dacă vrei să creezi muzică, ai nevoie de cel puţin un program software pentru asta.

 Orice program sau aplicaţie pentru muzică are denumirea de DAW, adică Digital Audio Workstation. Unele dintre softuri sunt mai complicate, altele ceva mai simple, dar important este să găseşti un DAW care îţi poate satisface nevoile, în funcţie de muzica pe care vrei să o produci.

Cele mai folosite softuri pentru muzică

 Avid Pro Tools este cam cel mai întâlnit soft, atât în studiourile pentru înregistrări, cât şi în cele care se ocupă de postproducţie.

Acest program este atât de popular deoarece este foarte stabil şi are foarte multe tooluri necesare procesului de creaţie şi de producţie muzicală.

 Steinberg Cubase PRO este un program la fel de complex. Specialiştii spun că acest soft este mai bun pentru partea creativă a producţiei muzicale, în timp ce Avid Pro Tools este mai folosit pentru partea de mix şi master.

 Apple Logic Pro este cel mai bun soft pentru începători. Nu este greu de învăţat, iar pentru cei cu cunoştinţe minime este excelent. Logic Pro dispune de extrem de multe instrumente şi sample-uri, însă partea proastă este că poate rula doar pe Mac.

 Ableton Live Suite este softul preferat al producătorilor de muzică electronică, în primul rând pentru că este uşor de folosit la o reprezentaţie live. De aceea este foarte popular. Extrem de mulţi DJ îl folosesc şi pentru că se înţelege excelente cu multe controllere. 

Care sunt cele mai folosite programe software prin care artiștii creează muzică

 FL Studio/ Fruity Loops este un alt program foarte apreciat, mai ales pentru crearea beaturilor şi loopurilor. Cei mai mulţi folosesc acest soft pentru producţia de hip-hop şi de muzică electronică.

 Alte programe apreciate, dar mai puţin folosite sunt Propellerhead Reason, care este excelent pentru muzica electronică, Reaper, care este bun pe editare dar și ireal de transparent pe partea de înregistrare, Cakewalk Sonar, MAGIX Samplitude, Bitwig Studio, Presonus Studio One, MOTU Digital Performer sau Harrison Consoles Mixbus.