Stiri

Ce teste psihologice se dau în Poliție la angajare în 2021

Ce teste psihologice se dau în Poliție la angajare în 2021
Oricine doreşte să se angajeze în Poliţie trebuie să treagă prin mai teste. Candidaţii trebuie să demonstreze şi că sunt apţi din punct de vedere psihologic.

 Pentru a lucra în Poliţie sau în Armată, un candidat trebuie să îndeplinească anumite cerinţe, care dacă nu sunt respectate nu poate fi angajat. În primul rând, pentru a ocupa un post în Poliţie, trebuie să ai cetăţenie română şi cazierul curat ca lacrima. Apoi, trebuie trecut un test medical, pentru a demonstra că eşti apt din punct de vedere fizic. Nu în ultimul rând, candidaţii trebuie să treacă şi testele psihologice. 

Ce teste psihologice trebuie să dai pentru a te angaja în Poliţie

 Testele psihologice au menirea de a evalua gândirea logică, dar şi aptitudinile candidatului care privesc capacitatea tehnică, vizuală, verbală sau organizatorică. Prin aceste teste, candidaţii sunt evaluaţi şi din punct de vedere al responsabilităţii şi maturităţii, calităţi de bază în Poliţie. Candidaţii trebuie să demonstreze că rămân calmi şi în situaţii ostile de muncă şi trebuie să arate că lucrează şi comunică bine în echipă, dar şi că sunt organizaţi. De aceea, pentru anumite posturi din poliţie se dă un test situaţional, în care candidaţii trebuie să demonstreze că au aceste calităţi.

 "Pentru testul (chestionarul) de personalitate nu este nevoie să te antrenezi, tot ce va trebui să faci este să fii sincer(ă) și să răspunzi spontan. Nu există răspunsuri corecte sau greșite. De regulă, primul răspuns care-ți vine în minte este cel mai bun. La fel și în cazul testului situațional, nu este nevoie de pregătire, ci doar de implicare, atenție și cooperare cu membrii echipei, în momentul susținerii probei", scrie pe site-ul MAPN.

Aceste teste psihologice au rămas la fel însă ca acum 40 de ani, iar persoane din cadrul Poliţiei se plâng că testele pot fi uşor păcălite, mai ales că pe internet se găsesc o sumedenie de teste similare cu cele ale Poliţiei. În plus, psihologia a avansat mult în ultimii ani, iar cu tipul de teste folosit de Poliţia Română pot trece neobservate o mulţime de lucruri importante legate de personalitatea candidaţilor.

Ce teste psihologice se dau în Poliție la angajare în 2021
MODEL Test psihologic Poliţia Română