Stiri

Ce salariu încasează lunar un pompier de la brigada ISU București

Ce salariu încasează lunar un pompier de la brigada ISU București
Pompierii de la ISU Bucureşti la datorie
Oamenii care se luptă cu focul au o meserie extrem de riscantă, dar salariile nu sunt pe măsură. Un pompier de la brigada ISU din Bucureşti încasează lunar un salariu foarte mic.

 Pompierii îşi riscă viaţa la fiecare intervenţie, iar dacă ţinem cont de acest aspect, salariile pe care le încasează aceştia nu sunt deloc pe măsura riscurilor. Iar pentru a deveni pompier nu este deloc uşor.

Ce salarii au pompierii de la brigada ISU Bucureşti

 Cine îşi doreşte să sevină pompier trebuie ca după închieierea liceului să dea un examen de admitere la o unitate de învăţământ de profil.

Candidatul va fi testat din punct de vedere psihologic, va da un examen scris şi de asemenea, va susţine probe medicale şi fizice, toate acestea fiind probe eliminatorii. Absolenţii vor avea funcţii militare de ofiţeri şi subofiţeri şi vor fi repartizaţi la unităţile unde este nevoie de personal.

Ce salariu încasează lunar un pompier de la brigada ISU București
Pompierii de la ISU Bucureşti la datorie

 Subofiţerii sunt cei care participă activ la misiunile de salvare. Ei îşi riscă viaţa stingând incendii sau participând la misiuni de salvare. Aceşti se pot specializa în timpul cursurilor de la şcoala de subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti din judeţul Prahova în alpinism sau scufundări. Dar salariile acestora sunt foarte mici raportat la riscurile pe care le înfruntă. Un subofiţer de la ISU Bucureşti câştiga în 2019 între 1.250 şi 3.077 de lei.

Ce salariu încasează lunar un pompier de la brigada ISU București
Pompier ISU Bucureşti la datorie

 În schimb, ofiţerii cu funcţii de conducere sunt remuneraţi cu sume cuprinse între 2,305 şi 7,709, iar ofiţerii fără funcţii de conducere au salarii cuprinse între 2,151 şi 4,688 de lei. 

 Toţi angajaţii ISU Bucureşti şi-au depus declaraţiile de avere pe site-ul instituţiei, mai puţin cei din funcţiile de conducere. De pe site aflăm însă că soţia prim-adjunctului inspectorului şef este şi ea angajată la ISU Bucureşti şi are gradul de ofiţer. Precup Petruţa Elena deţine alături de soţul său trei terenuri intravilane, în comuna Vidra, la Moara Vlăsiei şi în Bucureşti, dar şi un teren arabil de peste 15 mii de metri pătraţi în judeţul Giurgiu, precum şi trei apartamente şi o casă.