Stiri

Ce salarii există în Elveția, una dintre cele mai bogate țări din Europa

Ce salarii există în Elveția, una dintre cele mai bogate țări din Europa
[Sursa foto: Facebook ]
Elveţia este una dintre cele mai bogate ţări din lume şi oferă nişte salarii excelente.

 Mulţi români visează să muncească în Anglia, Germania sau Statele Unite ale Americii, dar Elveţia este o ţară foarte bogată, cu oameni extrem de civilizaţi, unde se oferă printre cele mai mare salarii din lume.

Ce salarii sunt în Elveţia, una dintre cele mai bogate ţări din lume

 Elveţia nu are resurse senzaţionale, fiind doar pe locul 132 în lume ca suprafaţă totală (41.285

km²), însă profită la maximum de ce i-a fost pus la dispoziţie. Averea acestei ţări înseamnă cicocolata, ceasurile sau alte obiecte de lux, fabricate cu cea mai mare atenţie la detalii. Calitatea produselor elveţiene este recunoscută în toată lumea, la fel ca sistemul bancar. Băncile din Elveţia aduc îşi aduc şi ele contribuţia la bunăstarea populaţiei, la fel ca turismul, exploatat la maximum.

Ce salarii există în Elveția, una dintre cele mai bogate țări din Europa

 Aceste servicii livrate au transformat Elveţia în a cincea cea mai bogată ţară din lume, 68.340 dolari din PIB revenindu-i fiecărui cetăţean. Iar din totalul populației de 5.54 milioane de locuitori, aproape un sfert sunt imigranți. Jumătate dintre ei sunt reprezentați de francezi, nemți, italieni și portughezi. 

 Din luna decembrie a anului trecut, salariul minim pe economie a crescut, în urma unui referendum. Plafonul minim a devenit 23 de franci elveţieni pe oră, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 4000 de franci, adică 3700 de euro. Aceasta este însă remuneraţia minimă în cantonul Geneva. În Jura și Neuchatel, nivelul minim salarial este de 20 de franci pe oră, adică aproximativ 3300 de euro pe lună. Salariul minim nu este impus la nivel naţional în Elveţia, fiecare canton având sistemul său financiar.

Ce salarii există în Elveția, una dintre cele mai bogate țări din Europa

 Cu 3700 de euro pe lună, viaţa nu este foarte uşoară în Elveţia. "Chiria pentru o cameră single este de 1.000 de franci pe lună, sigur plătești mai mult de 500 de franci pe lună pentru mâncare, asigurarea de sănătate este și ea de 550 pe lună de persoană. Dacă ai o familie cu doi copii, abia reușești să treci de la o lună la alta cu salariul minim", a declarat pentru BBC Charly Hernandez, un consultant din Elveţia.