Stiri

Ce religie au Carmen şi Klaus Iohannis? Mulţi români nu ştiau asta

Ce religie au Carmen şi Klaus Iohannis? Mulţi români nu ştiau asta
[Sursa foto: Facebook ]
Nu foarte mulţi români ştiu ce religie au Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen.

 Klaus Iohannis şi prima doamnă nu sunt ortodocşi, iar religia lor a constituit un dezavantaj la alegeri, câştigate însă chiar şi aşa de preşedintele ţării.

Ce religie au Klaus Iohannis şi soţia sa

 Lui Klaus Iohannis i s-a reproşat întotdeauna de către contestatari că nu este român şi că nu este ortodox. Preşedintele ţării s-a născut într-o familie de saşi transilvăneni, fiind membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, adică este luteran.

Soţia sa s-a născut lângă Reghin, fiind descendenta unei familii cu religie greco-catolică. În perioada în care autorităţile comuniste au interzis Biserica Greco-Catolică, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Ce religie au Carmen şi Klaus Iohannis? Mulţi români nu ştiau asta

 Preşedintele ţării şi prima doamnă au avut şi ocuri de muncă comune. Cei doi s-au cunoscut în 1983 şi s-au căsători şase ani mai târziu. Klaus Iohannis a absolvit Facultatea de Fizica la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, iar după încheierea studiilor a devenit profesor. A lucrat alături de Carmen Iohannis atât la Agnita, cât şi în Sibiu, prima doamnă fiind profesor de engleză. În 1997, Iohannis a devenit inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector şcolar general al judeţului Sibiu.

Ce religie au Carmen şi Klaus Iohannis? Mulţi români nu ştiau asta

 Prima doamnă, pe numele său iniţial Carmen Lăzărucă, s-a născut într-o familie înstărită, tatăl său fiind blănar, o meserie bănoasă în timpul comunismului. Prima doamnă a fost pasionată de artă în copilărie. A luat lecţii de balet, a cântat şi la pian, iar creativitatea ei a fost mereu încurajată.

Citeste si: Ce salariu are preşedintele României?

 Klaus Iohannis a devenit preşedintele României în 2014, după ce l-a învins la alegeri pe Victor Ponta, cu 54,43% din voturi. Preşedintele a câştigat cel de-al doilea mandat în 2019, când a obţinut 66,09% din voturi, în faţa candidatei PSD, Viorica Dăncilă.