Stiri

Ce preţ are un zbor în spaţiu?

Ce preţ are un zbor în spaţiu
[Sursa foto: Facebook ]
În acest moment, există două companii care efectuează zboruri în spaţiu, în scop turistic.

 Blue Origin si Virgin Galactic sunt primele doua companii care efectuează zboruri în spaţiu, în scop turistic. Aceste companii sunt deţinute de doi dintre cei mai bogaţi oameni de planetă, Jeff Bezos şi Richard Branson.

Citeste si: VIDEO| Un avion a aterizat de urgență noaptea trecută pe aeroportul din Cluj-Napoca pentru că o femeie însărcinată intrase în travaliu

Cât costă un zbor în spaţiu

 Anul trecut a fost unul incredibil, în ceea ce priveşte lansările în spaţiu în scop turistic. Dacă în urmă cu mai mulţi ani aceste călătorii erau de domeniul ştiinţifico-fantasticului, acum au devenit realitate. Blue Origin a efectuat deja primul zbor în spaţiu în scop turistic.

Ce preţ are un zbor în spaţiu

 Alături de Jeff Bezos, în navă au mai urcat alte trei persoane. Unul dintre locuri a fost atribuit printr-o licitaţie, iar câştigătorul a plătit nu mai puţin de 28 de milioane de dolari, dar a fost nevoit să renunţe din cauza unei ''dificultăţi'' care l-a forţat să-şi amâne zborul. Locul său a fost luat de Olivier Daemen, un olandez de 18 ani al cărui tată este preşedintele unui fond de investiţii privat. "Este cea mai bună zi din viața mea", a declarat Bezos la întoarcerea în siguranţă pe pământ.

Ce preţ are un zbor în spaţiu

  Cine doreşte să zboare în spaţiu cu nava lui Bezos, trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe, pe lângă banii pe care trebuie să îi plătească:

- Trebuie să aibă cel puțin 18 ani

- Trebuie să aibă o înălțime între 1,52 și 1,93 metri și între 49 și 101 kilograme în greutate;

- Trebuie să aibă suficientă condiție fizică pentru a urca șapte seturi de trepte de scări într-un minut și jumătate;

- Trebuie să poată să își pună și să își scoată centura de siguranță în mai puțin de 15 secunde, să petreacă o oră și jumătate într-o capsulă închisă și să reziste unei forțe de 5,5G în timpul coborârii.

 Călătoriile turistice sunt un obiectiv important şi pentru un al miliardar, Richard Branson. Compania sa, Virgin Galactic, a pus în vânzare bilete pentru zborurile spaţiale. Cel puţin 450.000 de dolari costă excursia, în care turiștii pot vedea Pământul de la 80 de kilometri altitudine și pot experimenta câteva minute de graviație zero. Virgin Galactic a vândut deja 600 de bilete, în perioada 2005-2014, dar preţul era atunci doar 250.000 de dolari.

Ce preţ are un zbor în spaţiu
 

 Virgin Galactic oferă trei opțiuni de rezervare: un singur loc, un pachet pentru cupluri, prieteni sau membri ai familiei, precum și posibilitatea închirierii întregii nave pentru un zbor complet. Pe lângă cei doi piloți, va fi loc pentru șase pasageri, iar primii care vor zbura vor fi cei de pe lista de așteptare.