Stiri

Schimb de replici dure între directorul ONU și Elon Musk. Oficialul spune că omul de afaceri ar putea eradica foametea cu averea sa

 Schimb de replici dure între directorului ONU și Elon Musk. Oficialul spune că omul de afaceri ar putea  eradica foametea cu averea sa
Schimb de replici dure între directorului ONU și Elon Musk. Oficialul spune că omul de afaceri ar putea eradica foametea cu averea sa [Sursa foto: PixaBay]
Elon Musk și David Beasley au avut un schimb de replici după ce oficialul ONU a atras atenția că miliardarul ar putea contribui la eradicarea foametei

David Beasley, directorului Programului Alimentar Mondial al ONU, a atras atenția în timpul unui interviu că cei mai bogați oameni ai lumii ar putea eradica foametea cu banii pe care i-au strâns. David Beasley a afirmat săptămâna trecută că doar 2% din averea lui Elon Musk ar rezolva problema foametei din lume.
Miliardarii trebuie să „se ridice la așteptări acum, o singură dată”, a spus David Beasley într-un interviu difuzat marți de CNN, făcând referire în mod special la cei mai bogați oameni din lume, Jeff Bezos și Elon Musk.

Elon Musk, răspuns acid pentru oficialul ONU: „Dacă îmi arată cum, vând acțiunile Tesla”

După declarația critică a oficialului ONU la adresa celor mai bogați oameni de pe planetă, Elon Musk i-a răspuns printr-o postare publică postată pe contul lui de Twitter.

„Dacă poate descrie exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și o voi face”, a scris Elon Musk, pe Twitter, completând ulterior cu mesajul: „Dar trebuie să fie contabilitate open source, astfel încât publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”.

Nici David Beasley nu s-a lăsat intimidat și a continuat șirul replicilor, asigurându-l pe miliardar că banii sunt cheltuiți cu transparență.

„Echipa dumneavoastră poate să examineze și să lucreze cu noi pentru a avea încredere totală”, a scris David Beasley. „6 miliarde de dolari nu vor rezolva foamea în lume, dar vor preveni instabilitatea geopolitică, migrația în masă și vor salva 42 de milioane de oameni în pragul foametei. O criză fără precedent și o furtună perfectă din cauza crizelor Covid/conflictului/climei”, a adăugat acesta.