Stiri

Topul celor mai bogaţi oameni din lume

 Topul celor mai bogaţi oameni din lume
Topul celor mai bogaţi oameni din lume
In ciuda panemiei si timpurilor dificile pe care le trecem, numarul miliardarilor a continuat sa creasca.

Un an aparte, cu multe provocari, 2021 a adus schimbari multe inclusiv in topurile celor mai bogati oameni din lume. Unele dintre nume au avut niște căderi în clasament extrem de mari, pentru ca si miliardarii au problemele lor.

1. Elon Musk

Cea mai stransa lupta se da intre Elon Musk (237 miliarde$) si Jeff Bezos (197 miliarde$).
Tesla l-a împins pe Musk în fața lui Jeff Bezos.

Creșterea averii lui Musk în ultimul an marchează cea mai rapidă ascensiune în topul listei celor mai bogați oameni din istorie.

Musk avea, la începutul anului trecut, o avere estimată la 27 de miliarde de dolari. Creșterea acțiunilor Tesla și generosul pachet de venituri au adăugat la averea lui Elon Musk peste 150 de miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla Inc.

a crescut la 737,6 miliarde de dolari.

Răspunzând la un tweet potrivit căruia este cel mai bogat om din lume, Musk a scris pe Twitter: „Ce ciudat”.

2. Jeff Bezos

Averea îi crește cu 9 miliarde dolari, dar iată că cel mai bogat om din lume 2020 se găsește acum doar pe poziția a doua.

În ciuda divorțului de fosta soție și a impactului imens pe care separarea a avut-o asupra venitului lui Jeff Bezos (a trebuit să îi plătească lui MacKenzie aproape 37 miliarde dolari în 2020), averea deținătorului platformei Amazon parcă nu a avut deloc de suferit.

Chiar din contră, valoarea netă a acestuia continuă să crească la fiecare actualizare pe care o facem.

Citeste si: CRBL, noi declarații despre cum s-a schimbat viața lui de când a plecat din România: „Am descoperit o altă lume, o altă Spania, cu bune și cu rele”

 Topul celor mai bogaţi oameni din lume
Topul celor mai bogaţi oameni din lume

3. Pe locul 3 in clasament este Bernard Arnault cu 162 miliarde$.

A înregistrat o creștere spectaculoasă, de 55 miliarde dolari față de 2020, dar stagnează față de actualizarea din mai. Este cel care deschide top 3 cei mai bogați oameni ai lumii.

Bernard Arnault este deținătorul LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, un conglomerat format din fuziunea brandului de fashion exclusivist Louis Vuitton și Moet Hennessey ce este specializat în producerea de șampanie și cognac de foarte bună calitate.

Citeste si: Oana Radu a recunoscut ce sacrificii a făcut pentru a avea succes în carieră: „Chiar muncesc foarte mult”

4. Pozitia 4 este ocupata de Bill Gates

Pierde 9 miliarde dolari, dar chiar și așa rămâne pe același loc în top miliardari ca în actualizarea pe care am făcut-o în mai.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost pentru mulți ani considerat cel mai bogat om din lume. Iar până prin 2017 se părea că nimeni nu îl va putea ajunge vreodată din urmă.

Din păcate, dat fiind faptul că Melinda și Bill Gates au divorțat, se poate ca pe viitor acesta din urmă să nu se mai găsească pe pozițiile fruntașe în clasamentul nostru. Rămâne de văzut câți bani va pierde în urma procesului.

5. Pe locul 5 se claseaza Larry Page cu 127 miliarde$.
Ca și averea asociatului său, a înregistrat un plus de 43 miliarde dolari comparativ cu anul 2020, câștigă două poziții și este cel care deschide top 5 cei mai bogați oameni din lume.

Larry Page a copilărit în casă cu un tată ce avea un doctorat în știința calculatoarelor, fiind considerat un pionier al inteligenței artificiale.

Ca atare, materialele de studiu îi erau la îndemână și, conform spuselor lui, pierdea ore întregi zilnic citind reviste și cărți de specialitate.