Stiri

Ce este Metaverse? Proiectul care ar putea transforma total internetul

Ce este Metaverse
Ce este Metaverse
Metaversul a fost un subiect de interes în ultima perioadă. Dar ce este metaversul?

Autorului Neal Stephenson i se atribuie inventarea termenului „metavers” în romanul său științifico-fantastic din 1992 „Snow Crash”, în care și-a imaginat avataruri realiste care se întâlnesc în clădiri 3D și în alte medii de realitate virtuală.

De atunci, diverse evoluții au făcut repere pe drumul către un metavers real, o lume virtuală online care încorporează realitatea augmentată, realitatea virtuală, avatare holografice 3D, video și alte mijloace de comunicare.

Pe măsură ce metaversul se extinde, acesta va oferi o lume alternativă hiper-reală în care să coexisteți.

Indicii ale metaversului există deja în universurile de jocuri online, cum ar fi Fortnite, Minecraft și Roblox. Iar companiile din spatele acestor jocuri au ambiția de a face parte din evoluția metaversului.

Citeste si: Veste bună pentru utilizatorii Netflix! Platforma online lansează 5 producții originale disponibile și în România

Ce este Metaverse
Ce este Metaverse

Ce este metaversul?

Este o combinație de mai multe elemente de tehnologie, inclusiv realitate virtuală, realitate augmentată și video în care utilizatorii „trăiesc” într-un univers digital. Susținătorii metaversului își imaginează utilizatorii să lucreze, să se joace și să rămână conectați cu prietenii prin orice, de la concerte și conferințe până la călătorii virtuale în jurul lumii.

Ce este Metaverse? Proiectul care ar putea transforma total internetul
Ce este Metaverse? Proiectul care ar putea transforma total internetul[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: „Escrocul de pe Tinder”, documentarul de pe Netflix pe care trebuie neapărat să-l vezi. Ce spune protagonistul Simon Leviev despre documentar?!

„În acest moment, suntem în pragul următorului internet”, a spus Matthew Ball, managing partner al companiei de capital de risc Epyllion Industries, într-un eseu din februarie 2021 pe site-ul său.

Mark Zuckerberg, CEO-ul noului numit Meta (fostul Facebook), estimează că ar putea dura cinci până la 10 ani până când caracteristicile cheie ale metaversului devin mainstream. Dar aspecte ale metaversului există în prezent. Vitezele de bandă largă ultra-rapide, căștile de realitate virtuală și lumi persistente online permanent sunt deja în funcțiune, chiar dacă este posibil să nu fie accesibile tuturor.