Stiri

Caz uluitor! Un bărbat a primit salariul timp de 15 ani, deși nu a venit deloc la muncă

Un bărbat a primit salariul fără să muncească timp de 15 ani
Un bărbat a primit salariu fără să muncească timp de 15 ani [Sursa foto: PixaBay]
Bărbatul este acuzat că nu s-a prezentat la locul de muncă timp de 15 ani, timp în care el a fost plătit integral. Ce au descoperit oamenii legii?

Un bărbat în vârstă de 67 de ani a încasat 538.000 de euro, chiar dacă nu a mai mers la muncă din anul 2005. Din primele informații, timp de 15 ani, managerul spitalului la care lucra a acoperit absențele sale, iar în tot acest timp, Salvatore Scumace a încasat peste jumătate de milion de euro. Totodată, instituția a schimbat șase manageri. Pentru că au acoperit cazul intalianului, aceștia sunt cercetați în legătură cu presupusul absentism.

La rândul său, Salvatore Scumace este și el acuzat de abuz de serviciu, fals și extorcare agravată. 

Italianul a încasat peste jumătate de milion de euro
Italianul a încasat peste jumătate de milion de euro[Sursa foto: PixaBay]

Italianul a fost concediat în anul 2020

Potrivit surselor, cazul lui nu este singular, acoperirea angajaților din sectorul public este o practică des întâlnită. Datorită perioadei îndelungate în care nu a fost prins, cazul italianului este un record. De asemenea, pentru a-l face pe managerul spitalului unde lucra să nu întocmească un raport disciplinar cu privire la absențele sale, Salvatore Scumace a recurs la amenințări. De precizat este că prezența lui nu a fost niciodată verificată de noii manageri ai spitalului, nici de cei de la resurse umane. Într-un final, italianul a fost prins, iar la scurt timp, Salvatore Scumace a fost concediat în octombrie 2020.