Stiri

Câți bani încasează oamenii care crează desene animate pentru Netflix

Câți bani încasează oamenii care crează desene animate pentru Netflix
Artiştii care crează desene animate pentru Netflix nu încasează atât de mulţi bani precum cred unele persoane.

 Creatorii de desene animate fac o treabă extrem de migăloasă, care implică mult timp, multă atenţie, concentrare maximă şi imaginaţie din plin. Dar câţi bani încasează artiştii care crează desene animate pentru Netflix?

Câţi bani câştigă artiştii care crează desene animate pentru Netflix

 Deşi Netflix este un gigant pe piaţa streamingului de filme, cei de la departamentul financiar calculează foarte atent orice contract şi negociază la sânge contractele de colaborare. La fel se întâmplă şi cu artiştii care crează animeurile pentru Netflix.

Mulţi dintre aceştia sunt foarte nemulţumiţi că Netflix oferă mai puţini bani decât alte instituţii media. Recent, a apărut un fel de război între artiştii bine cotaţi şi cei care acceptă orice sume li se propun, deoarece cei care sunt de acord cu remuneraţiile oferite de Netflix strică piaţa.

Câți bani încasează oamenii care crează desene animate pentru Netflix

 Aristul grafic Ippei Ichii a deschis acest subiect pe Twitter. "Aparent, un producător care lucrează la un anime Netflix este sfătuit să plătească 3,800 yen (34 USD) pe scenă.

Bugetul este însă undeva între 3,800 şi 7000 yen, aşa că dacă vei accepta acea ofertă, remuneraţia pentru animatori va scădea. Cel mai bine ar fi să negociaţi pentru 15,000 yen (134 USD) sau mai mult"
, a scris Ippei Ichii pe Twitter.

 

 Acesta a adăugat: "Să nu se înţeleagă greşit. Eu am o problemă cu Netflix.

Pentru bugetul exorbitant pe care îl are, este o mare problemă că a început să plătească artiştii cu atât de puţini bani".

 Tweetul lui Ippei Ichii s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă şi tot mai mulţi artişti au început să îţi strige nemulţumirea. "4500 yen (40 USD) pe tăietură, adică tariful obişnuit, oricum era mic. La ce se gândeşte Netflix, când vrea să plătească sub medie?", a declarat artistul Zayd. 

 Pe lângă nemulţumirile de ordin financiar, animatorii se plâng şi de faptul că li se cere să facă prea multe, într-un timp foarte scurt. Unii dintre ei lucrează şi la patru proiecte în acelaşi timp, iar un alt artist a declarat că munca în această industrie a început să fie percepută la fel ca lucrul într-o fabrică.