Stiri

Ken Spears, unul dintre creatorii Scooby-Doo, a murit

Scooby Doo
Scooby Doo [Sursa foto: Instagram ]
Ken Spears, unul dintre creatorii desenului animat Scooby-Doo, a murit vineri, 6 noiembrie.

Creatorul în vârstă de 82 de ani a decedat în urma unor complicații create de demența cu corpi Lewy. Trista veste a fost confirmată de fiul său, Kevin Spears.

„Ken nu doar că și-a lăsat amprenta asupra familiei sale, dar a atins viața multora ca și co-creator al serialului Scooby-Doo. Ken a fost un model pentru noi de-a lungul vieții sale și va continua să trăiască în inimile noastre", a declarat fiul regretatului Ken Spears.

Ken Spears
Ken Spears[Sursa foto: Variety]

Moartea lui a survenit la trei luni de la moartea lui Joe Ruby, vechiul său colaborator. Spears şi Ruby au mai creat show-uri ca „Scooby-Doo”, Where Are You!”, „Dynomutt”, „Dog Wonder” şi „Jabberjaw” pentru Hanna-Barbera, şi „The Barkleys” şi „The Houndcats”, pentru DePatie-Freleng. 

„Mulțumim, Ken Spears pentru crearea unei serii animate care continuă să impresioneze generații”, este mesajul scris pe Instagram-ul oficial al seriei Scooby Doo. 

Scooby Doo
Scooby Doo[Sursa foto: Instagram ]

Cine a fost Ken Spears

Ken Spears s-a născut la Los Angeles pe 12 martie 1938 și l-a cunoscut pentru prima dată pe Ruby pe vremea când ambii erau redactori de sunet și scriitori la studioul de animație Hanna Barbera. În timp ce erau acolo, perechea a creat spectacolul supranatural pentru copii „Scooby-Doo, Where Are You!”, care a debutat pe CBS în septembrie 1969. 

În 1977, Spears şi Ruby au pus bazele propriului studio, Ruby-Spears Productions. Ei au produs mai multe seriale animate, între care „Superman”, „Alvin and the Chipmunks”, „Fangface”, „Mister T”, „The Plastic Man Comedy-Adventure Hour”, „Thundarr the Barbarian” şi „Saturday Supercade”.

În 1981, compania lor a fost cumpărată de Taft Entertainment, care deţinea Hanna-Barbera. Catalogul Ruby-Spears a fost vândut, împreună cu cel al Hanna-Barbera, către Turner Broadcasting în 1991.

Sam Register, preşedintele Warner Bros. Animation şi Cartoon Network Studios, a transmis că Spears „a fost un adevărat inovator în industrie”.

„Nu poţi găsi un ecran în lume care să nu fi rulat o versiune a Scooby-Doo. Continuăm să fim inspiraţi de munca lui şi suntem onoraţi să ducem mai departe moştenirea personajelor lui îndrăgite”, a mai spus Sam Register, potrivit Știri pe Surse.