Stiri mondene

Câți bani a câștigat din concerte Tudor Chirilă anul trecut?

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă [Sursa foto: Facebook]
Averea lui Tudor Chirilă a devenit un subiect controversat pe internet mai ales după ce a semnat petiția prin care cere guvernului ajutor financiar.

Tudor Chirilă a stârnit controverse în online după ce el alături de alți 90 de artiști au semnat o petiție prin care cer ajutor financiar Ministerului Culturii pentru oamenii din industria muzicii care au rămas fără job-uri în timpul pandemiei.

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă[Sursa foto: Facebook]

Astfel că, această petiție a devenit controversată și muli internauți s-au înfuriat pentru că atât Tudor Chirilă cât și artiști de renume precum Delia sau Loredana au câștigat sume uriașe din concerte și apariții tv.

Ulterior, aceștia s-au apărat spunând că nu este vorba despre ei, ci despre instrumentiști, sunetiști, oameni fără de care concertele nu ar fi posibile și acum au rpmas fără job-uri.

Averea lui Tudor Chirilă a devenit un subiect controversat în online 

Surse din presă menționează că Tudor Chirilă a mai primit 100.000 pentru apariția sa în calitate de jurat în cadrul unei competiții de talente muzicale.

A primit alți 200.000 de euro pentru apariția în diferite spoturi și reclame TV. În plus, conform bilanțului pe care artistul l-a transmis Ministerului de Finanțe, ar fi câștigat 330.000 de euro doar din concerte. 

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă[Sursa foto: Facebook]

Surse: Impact, Monitorul de Cluj


Artiștii români solicită ajutor Guvernului în contextul pandemiei

Peste 90 de artiști autohtoni cer ajutor de la stat în contextul pandemiei de coroanvirus.

Pentru cei mai mulți dintre artiști, anul acesta a fost unul dezastruos pentru că nu s-au mai putut face concerte și evenimente. Astfel că, cei mai mulți dintre ai au fost nevoiți să se reprofileze, dar uite că, totuși nu este chiar atât de ușor. Astfel, peste 90 de artiști i-au transmis o scrisoare Gurvenului Orban prin care solicită ajutor financiar.

Raluca Turcan s-a întâlnit deja cu eprezentanţi ai teatrelor, organizatorilor de concerte şi alte altor segmente culturale, pentru a pune la plan o modalitate de a susţine domeniul. Vicepremierul a lansat o schemă de ajutor pentru cei din domeniul cultural. Bugetul în valoare de 100 de milioane de euro venea în sprijinul librăriilor, editurilor, festivalurilor şi organizatorilor de evenimente, însă nu și în sprijinul artiștilor. Pentru că au considerat că au fost ignorați, au decis să se adreseze autorităților printr-o scrisoare deschisă.  

Citește continuarea aici