Stiri

Câte zile libere vor avea românii în luna august, de Sfânta Maria

Câte zile libere vor avea românii în luna august, de Sfânta Maria
[Sursa foto: Facebook ]
Ce zile libere vor avea românii de Sfânta Maria şi cum va arăta mini-concediul din luna august.

 Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare foarte importantă în România, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 15 august. De Sfânta Maria, românii beneficiază de o zi liberă de la stat. 

Câte zile libere vor avea românii în luna august, când se sărbătoreşte Sfânta Maria

 În fiecare an, românii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august. Cu ocazia acestei sărbători, românii primesc o zi liberă de la stat, doar că în acest an au ghinion din acest puncte de vedere.

Sfânta Maria va pica în 2021 într-o zi de duminică, iar autorităţile nu au anunţat că weekend-ul se va prelungi până luni, aşa cum s-a mai procedat cu ocazia altor sărbători. Aşadar, weekend-ul în care pică Adormirea Maicii Domnului va fi unul normal, cu cele două zile libere clasice.

Câte zile libere vor avea românii în luna august, de Sfânta Maria

 Până la finalul anului, vor mai fi patru zile libere. Autorităţile s-ar putea revanşa la finalul lunii noiembrie, când se sărbătoresc Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie. Cele două zile libere sunt legate şi pică în zilele de marţi şi miercuri, iar dacă autorităţile vor decide să le acorde românilor şi ziua de luni liberă, atunci vom putea beneficia de cinci zile libere legate, de sâmbătă până miercuri.

Câte zile libere vor avea românii în luna august, de Sfânta Maria

 Prima şi a doua zi de Crăciun sunt de asemenea zile libere legale, pe 25 şi 26 decembrie, însă în acest an vom sărbători naşterea lui Iisus în weekend. Crăciunul va pica sâmbăta. 

 În acest an, românii vor beneficia în total de 15 zile libere, dar opt dintre ele au picat sau vor pica în weekend. Comparativ cu alte state din Europa, România este depăşită la acest capitol de Elveţia, care este lider, cu 28 de zile libere legale în 2021. Belgienii, lituanienii şi ciprioţii beneficiază şi ei de mai multe zile libere, având câte 17 sau 18 zile libere în acest an.