Stiri

Condiţii călătorie Turcia 2022: Mai este nevoie sau nu de certificatul COVID-19, în această vară?

Condiţii călătorie Turcia 2022: : Mai este nevoie sau nu de certificatul COVID-19, în această vară?
[Sursa foto: Facebook ]
Certificatul COVID-19 nu mai este necesar în multe ţări în această vară. Iată care sunt condiţiile de călătorie în Turcia!

Turcia este una dintre destinaţiile preferate de vacanţă pentru turiştii români, alături de Grecia şi Bulgaria. În ultimii ani, pandemia de coronavirus şi restricţiile aferente au făcut ca turismul să aibă de suferit, însă în această vară măsurile s-au relaxat aproape în totalitate. Iată care sunt condiţiile de călătorie în 2022 în Turcia!

Condiţii de călătorie în Turcia în 2022. Este necesar certificatul COVID-19?

Veşti excelente pentru românii nevaccinaţi, care plănuiesc să călătorească în această vară în Turcia. Conducătorii acestei ţări au decis eliminarea restricţiilor. Astfel, de la 1 iunie, nu mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul din punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval). De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia. 

Condiţii călătorie Turcia 2022: : Mai este nevoie sau nu de certificatul COVID-19, în această vară?

Astfel, intrarea pe teritoriul Turciei se poate face doar în baza următoarelor documente: paşaport diplomatic, paşaport diplomatic electronic, paşaport de serviciu, paşaport de serviciu electronic, paşaport simplu, paşaport simplu electronic, paşaport temporar. Aceste paşapoarte trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală. Nu se permite intrarea în Turcia doar cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc. 

Condiţii călătorie Turcia 2022: Mai este nevoie sau nu de certificatul COVID-19, în această vară?

Unde să mergi în vacanţă în Turcia şi care sunt preţurile

Turcia are un litoral de excepţie, unde an de an, merg să îşi petreacă vacanţele şi zeci de mii de români. Printre cele mai vizitate staţiuni se numără Bodrum, Kusadasi, Antalya şi Marmaris. Majoritatea hotelurilor de pe litoralul turc oferă pachete cu servicii all-inclusive, iar preţurile sunt cam pentru toate buzunarele. Un sejur de şapte nopţi la un hotel de patru stele porneşte de la 400 de euro de persoană. În acest preţ este inclus şi biletul de avion dus-întors. 

Citeste si: Cât costă o vacanţă în Turcia în 2022? Cele mai frumoase staţiuni