Stiri

Cât ar putea cheltui românii în 2022, în online. Două din zece produse cumpărate în România sunt de pe internet

comenzi online
Cât ar putea cheltui românii în 2022, în online  [Sursa foto: PixaBay]
Vânzările din online rămân în continuare în preferințele românilor. Iată cât ar putea cheltui românii în 2022.

Românii sunt adepții cumpărăturilor online, fiind una dintre cele mai comode metode de a face shopping. Acest lucru se observă chiar și în cifre. Românii ar putea cheltui în online, în acest an, șapte miliarde de euro, conform estimărilor Asociației Române a Magazinelor Online, ceea ce înseamnă 14% din comerțul total.

Ultimele cercetări arată că două din zece produse cumpărate în România sunt de pe internet. În anul 2022 a fost înregistrată o creștere de 4% a vânzărilor online de la un an la altul, dar aceasta este mai mică decât creșterile obișnuite din ultimii ani.

Citeste si: Black Friday 2022: Ce trebuie să faci pentru a prinde cele mai mari reduceri?

Pentru 2021, numărul de oameni care declară că au făcut achiziții de Black Friday a fost în scădere față de 2020, ajungându-se la un procent de 53% dintre internauți care spun că au făcut cumpărături online de Black Friday.

comenzi online
Două din zece produse cumpărate în România sunt de pe internet[Sursa foto: PixaBay]

Când are loc Black Friday 2022 în România

Black Friday 2022 în România are loc în luna noiembrie, cu două săptămâni mai devreme decât în Statele Unite ale Americii, unde reducerile încep imediat după Ziua Recunoștinței. În acest an, Black Friday va avea loc vineri, 11 noiembrie. 

Black Friday este evenimentul de cumpărături al anului, când găsești cele mai bune oferte si reduceri. În ziua cu cele mai mari reduceri din an, majoritatea brandurilor prezente în România au o mulțime de reduceri și oferte, incomparabile cu alte perioade ale anului.

Citeste si: Pe ce dată are loc Black Friday în Statele Unite

În această zi, românii se pot bucura de reduceri la o mulțime de categorii precum: alimente, articole pentru copii, articole sport, audio, auto, bijuterii, bricolaj, cărți, ceasuri, componente IT, cosmetice, electronice, electrocasnice, gadgeturi, haine, home & deco, foto & video, genți & poșete, încălțăminte, îngrijire personală, jucării, laptopuri, ochelari, parfumuri, pet shop, sanitare, telefoane, televizoare, dar chiar și reduceri pentru vacanțe și multe altele.