Stiri

Care este, de fapt, motivul pentru care Elon Musk a decis să nu dețină nicio casă și să stea în chirie

Care este, de fapt, motivul pentru care Elon Musk a decis să nu dețină nicio casă și să stea în chirie
[Sursa foto: Facebook]
Elon Musk este cel mai de succes antrepenor la ora actuală, datorită gândirii sale. Iată de ce a decis să nu deţină nicio casă şi să stea în chirie!

 Elon Musk este al doilea cel mai bogat om al planetei, după şeful Amazon, Jeff Bezos. Creatorul Tesla are o avere de 170 de miliarde de dolari şi este cel mai la modă antreprenor din lume. Prin ceea ce spune, Musk chiar reuşeşte să influenţeze foarte mulţi oameni, fie că vorbeşte despre criptomonede, acţiuni sau locuinţe. Musk a decis să nu deţină nicio casă şi îi sfătuieşte pe ceilalţi să facă la fel.

De ce a decis Elon Musk să nu deţină nicio casă şi ce sfaturi dă

  "Nu băgaţi banii în proprietăţi!", a fost sfatul lui Elon Musk, care a decis să îşi vândă toate proprietăţile. Fondatorul Tesla şi-a vândut recent toate casele din California, pentru 137 de milioane de dolari. Întrebat dacă a luat această decizie pentru bani sau în semn de protest, Musk a răspuns: "Nu am nevoie de bani. Mă voi dedica planetelor Marte și Pământ. Proprietățile nu fac decât să te tragă în jos".

  Elon Musk a început această acţiune în iunie 2020, când şi-a vândut prima casă. Ultimele trei locuinţe le-a vândut înainte de Crăciun, apoi s-a mutat în Texas, unde Tesla şi SPaceX au operaţiuni importante.

Care este, de fapt, motivul pentru care Elon Musk a decis să nu dețină nicio casă și să stea în chirie

 Spre deosebire de Musk, românii au simţul proprietăţii foarte bine dezvoltat. 95% dintre români sunt proprietari, conform unei statistici Eurostat, ţara noastră fiind pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. La polul opus se află Germania, unde doar 51% dintre oameni deţin o proprietate. Foarte mulţi dintre români visează să cumpere locuinţe pentru a le închiria, dar conform lui Musk, aceste investiţii nu sunt foarte rentabile.

 În ţara noastră se cumpără lunar aproximativ 50 de mii de imobile, însă randamentul investiţiei într-o locuinţă are un randament de doar 5-7% pe an. În schimb, cine a investit, de exemplu, în fonduri la Bursa din Bucureşti, a avut un randament de până la 17% într-un an.