Stiri

Bitcoin a atins duminică pragul record apropiat de 50.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins duminică pragul record apropiat de 50.000 de dolari pe unitate
Moneda virtuală Bitcoin s-a apropiat duminică de pragul record de 50.000 de dolari pentru o unitate.

Moneda virtuală Bitcoin s-a apropiat duminică de pragul record de 50.000 de dolari pentru o unitate după ce săptămâna trecută Tesla a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai valoroasă monedă digitală din lume.

Bitcoin era cotat la 49.283 de dolari, la mijlocul zilei, cu o creştere cu 3,70% în ultimele 24 de ore şi o creştere de 24,31% în ultimele 7 zile, conform site-ului Coin Market Cap, citat de Mediafax.

Criptomoneda a urcat duminică până la 49.714 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzacţionată la 48.700 de dolari pe unitate. Bitcoin a avansat în acest an cu aproape 70%.

BNY Mellon a anunţat săptămâna trecută că a înfiinţat o nouă divizie pentru a ajuta clienţii să deţină, transfere şi să emită active digitale, la câteva zile de la anunţul făcut de Elon Musk că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că în curând va accepta plăţi pentru automobilele sale în criptomonedă.

Vineri, Comisiei pentru instrumente finan ciare din Ontario, Canada, a aprobat lansarea Purpose Bitcoin ETF, a anunţat compania de aministrare a activelor Purpose Investments, din Toronto, informează News.ro.

Planurile Mastercard de a oferi sprijin unor criptomonede au stimulat la rândul lor ambiţiile bitcoin de a intra în circuitul financiar principal, cu toate că multe bănci sunt încă reticente să se implice.