Stiri

Bitcoin este într-o continuă creștere și tot așa este și energia electrică necesară „creării criptomonedelor”

Bitcoin este într-o continuă creștere și tot așa este și energia electrică necesară „creării criptomonedelor”
Cu cât crește mai mult valoarea Bitcoinului cu atât crește și consumul de energie electrică.

Un studiu realizat de Universiatatea Cambridge arată că Bitcoin-ul consumă mai multă energie electrică decât ar consuma anual Argentina. Crearea criptomonedelor are nevoie de energie, pentru că implică calcule complexe efectuate de computere pentru a verifica tranzacțiile. Astfel, cercetătorii din Cambridge spun că industria consumă aproximativ 121,36 terawatt-oră (TWh) pe an și este puțin probabil ca respectivul consum să scadă dacă valoarea monedei nu scade. În plus, criticii mai spun că decizia companiei Tesla de a investi puternic în Bitcoin îi subminează imaginea prietenoasă cu mediul. 

Valoarea Bitcoin-ului a crescut după ce Tesla a anunțat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari 

Instrumentul online a clasat consumul de energie electrică al bitcoin peste Argentina (121 TWh), Olanda (108,8 TWh) și Emiratele Arabe Unite (113,20 TWh) și apropiat de cel al Norvegiei (122,20 TWh).

Pentru a „extrage” Bitcoin, calculatoarele- adesea specializate- sunt conectate la rețeaua de criptomonede și au sarcina de a verifica tranzacțiile făcute de persoanele care trimit sau primesc Bitcoin. Acest proces presupune rezolvarea unor puzzle-uri, care, deși nu fac parte integrantă din verificarea mișcărilor monedei, oferă un obstacol pentru a se asigura că nimeni nu modifică în mod fraudulos înregistrarea globală a tranzacțiilor. Drept recompensă, creatorii primesc ocazional cantități mici de Bitcoin într-un proces adesea asemănat cu o loterie.