Stiri

Bitcoin a ajuns la un nou scor record după anunţul de investiţii al Tesla

Bitcoin a ajuns la un nou scor record după anunţul de investiţii al Tesla
Bitcoin a ajuns la un nou scor record după anunţul de investiţii al Tesla
Bitcoin a crescut luni cu cu peste 10% ajungând la un nou scor record după ce Tesla a anunțat că a investit luna trecută 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Luni la prânz, după anunţul Tesla, cotaţia Bitcoin a urcat până la un nivel record de 43.625 dolari. Alte criptomonede mai mici, ethereum şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au urcat cu 5% şi, respectiv, 4%, scrie G4media

Bitcoin a crescut masiv după un nou anunț al lui Elon Musk

Creșterea a survenit după ce miliardarul Elon Musk, șeful Tesla, a adăugat în urmă cu zece zile eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin.

Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Astăzi la prânz, miliardarul a anunțat că a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat.

„Astfel, am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în cadrul noii politici”, a anunțat Tesla. „Mai mult, urmează în viitorul apropiat să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre, în baza legilor existente, întâi la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu după primire".
Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.