Stiri

Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții și să-i plătească daune morale de 1.000 de euro

Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții
Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții [Sursa foto: PixaBay]
Un bărbat din Iași a fost condamnat de judecători să îi ceară scuze fostei sale soții public, pe Facebook, dar şi să-i achite 1.000 de euro daune morale. Cum a ajuns instanța să ia această decizie?!

Un bărbat din Iași a fost condamnat de judecători să-și ceară scuze de la soția sa în mod public. Totul a început cu trei ani în urmă când soții Angelica şi Constantin C. se aflau în proces de divorț! Bărbatul din Iași a primit o condamnare atipică, după ce a intrat pe conturile de Facebook şi Whatsapp ale fostei soţii. A trimis mesaje, fotografii şi filme indecente în numele ei, cu intenţia de a o denigra și de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri uşoare.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, în noiembrie 2018, femeia a fost înştiinţată de operatorul de telefonie mobilă că numărul de telefon pe care-l folosea a fost trecut de pe cartelă prepay pe abonament, la cererea soţului său.

Citeste si: Dimineața Nebună| Bărbat din Suceava, bătut de soţie cu farfuria. Audio

Ieşeanca s-a plâns instanţei că fostul soț a intrat pe conturile sociale, verificându-i corespondenţa. Mai mult, a cerut instanţei obligarea fostului soţ să înceteze încălcarea drepturilor sale la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată. În plus, ea a cerut plata a 100.000 de euro ca daune morale şi 1 euro daune materiale. În faţa Tribunalului, bărbatul a negat comiterea faptelor de care îl acuza fosta soţie, recunoscând doar că a trecut numărul de telefon de pe cartelă pe abonament.

Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții
Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții[Sursa foto: PixaBay]

Care a fost decizia instanței din Iași?! 

Expertiza dispusă de instanţă nu a putut stabili cu certitudine că fostul soţ a fost cel care a trimis mesajele denigratoare, întrucât datele referitoare la locul de unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de şase luni.

Citeste si: Dimineaţa Nebună| Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce s-a reclamat singur la poliţie! Riscă să ajungă la închisoare. Audio

Din declarațiile martorilor, judecătorii au ajuns totuşi la concluzia că faptele prezentate de femeie sunt exacte, iar singura persoană care ar fi avut interesul şi posibilitatea de a-i folosi numărul de telefon este chiar fostul soț. Sentința a fost atacată de ambele părți, iar cazul a intrat ieri pe rolul Curţii de Apel.