Stiri

AUDIO UZINA DE DUME. Vrei, nu vrei, te vaccinezi! Președintele din Filipine îi arestează și vaccinează anti-covid în fund pe cei care refuză

AUDIO UZINA DE DUME. Vrei, nu vrei, te vaccinezi! Președintele din Filipine îi arestează și vaccinează anti-covid în fund pe cei care refuză
AUDIO UZINA DE DUME. Vrei, nu vrei, te vaccinezi! Președintele din Filipine îi arestează și vaccinează anti-covid în fund pe cei care refuză [Sursa foto: Reuters]
Rodrigo Duerte, președintele statului Filipine, îi amenință cu administrarea serului în fund pe cei care refuză să se vaccineze.

Cetățenii din Filipine nu au nicio șansă să mai scape nevaccinați. Președintele amenință că locuitorii statului care refuză să se imunizeze vor prim serul forțat, doar că în fund. Într-un discurs difuzat luni seara, președintele Rodrigo Duerte, spune că va comanda arestarea „proștilor” care refuză să se vaccineze anti-Covid și le cere să părăsească țara celor care nu vor să se supună eforturilor de a pune capăt epidemiei Covid.

„Nu mă înțelegeți greșit. Este o criză în țara noastră. Este o alertă națională. Dacă nu vrei să te vaccinezi, vei fi arestat și vaccinul îți va fi administrat în fund. Dacă nu ești de acord cu vaccinul, pleacă din Filipine. Mergi în India, dacă vrei, sau undeva, în America”, spune Rodrigo Duerte.

Filipine a înregistrat până acum mai mult de 1,3 milioane de cazuri Covid și 23,749 de victime ale bolii. Președintele țării spune că unele state țin serurile anti-Covid doar pentru ele și alte țări, printre care și Filipine, rămân fără ser. Peste 2,1 milioane de filipinezi au fost complet vaccinaţi după lansarea campaniei de imunizare, în martie. 

Despre această măsură controversată au vorbit și Mișu și Ștefan în emisiunea „ Uzina de dume ” de miercuri, 22 iunie. 

Ce spune Ministrul Justiției despre declarația dură a președintelui

Ministrul justiţiei, Menardo Guevarra, a precizat marţi că nu există nicio lege care să incrimineze refuzul vaccinării.

„Cred că preşedintele a folosit doar cuvinte puternice pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca noi să ne vaccinăm şi să ajungem la imunitate colectivă cât mai curând posibil. Ca avocat, ştie că este legal să alegi să te vaccinezi”, le-a spus ministrul jurnaliştilor.