Stiri

AUDIO Uzina de Dume. Un primar din Maramureș își supune candidații la teste logice de tipul: „Cum bagi un elefant în frigider”

AUDIO Uzina de Dume. Un primar din Maramureș își supune candidații la teste logice de tipul: „Cum bagi un elefant în frigider”
Un primar din Maramureș își supune candidații la teste de logică, însă aceștia fug de concurs când văd întrebările. Ce spun sătenii despre inițiativa edilului?!

Dacă vrei să te angajezi pe un post din primăria Maramureșului trebuie să treci printr-o serie de teste de logică. Iar testele seamănă cu acele întrebări virale de pe rețelele de socializare: „Tatăl Mariei are cinci fete: Ana, Irina, Nina şi Alina. Cum o cheamă pe a cincea?”.

Primarul, nemulțumit că nu găsește angajați. Ce spun sătenii despre testele de logică

Postul din primărie care pe lângă interviu vine la pachet cu o serie de întrebări de logică, nu este foarte dorit de oameni. Primarul, pe de altă parte, spune că aceste întrebări sunt normale, pentru a-și putea da seama dacă omul vrea să muncească sau nu sau dacă este capabil de anumite îndatoriri.

„Vin oamenii aici și avem o discuție clară. Vreți să ocupați postul acesta? Eu vă dau aceste teste, vă rog să le completați și vedeți dacă vi se potrivește.

De regulă, cei care își dau seama ca nu li se potrivește, nu mai participă la concurs. Dacă nu are logică, nu ai pe ce să construiești. Învață greu, nu are logică, „nu-i normal”, „nu fac”, mi-e frică” și până la urmă cetățeanul are de suferit”
, spune primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș.

Una dintre întrebările la care trebuie să răspundă candidații la concurs este: „Cum bagi un elefant în frigider?”, iar sătenii sunt consternați de această întrebare. 

Bărbat: Asta-i prea... un elefant ca să îl bagi în frigider, trebe să te gândești că nu se poate băga un elefant...
Femeie: Nu-l pot băga, că nu încape un elefant în frigider.
Femeie: Asta nu mă întrebați, că eu nu candidez la astea, nu știu să vă spun...
Reporter: Cum ați răspunde dvs?
Bărbat: Păi depinde ce frigider e, ce marcă e frigiderul.

Răspunsul corect la întrebarea „Cum bagi un elefant în frigider?” este: „Deschizi ușa, bagi elefantul, închizi ușa”. În testul dat la angajare în Primăria Mireșu Mare se regăsesc și întrebări ca, de exemplu:  „Tatăl Mariei are cinci fete: Ana, Irina, Nina şi Alina. Cum o cheamă pe a cincea?”.
„Participi la un maraton şi îl depăşeşti pe cel de pe poziţia a doua. Pe ce loc ai reuşit să treci?”.
„În ce an Crăciunul şi Anul nou pică în acelaşi an?”.
„Ești într-o cameră fără curent electric și ai la dispoziție: o lampă cu petrol, o lampă cu benzină și o lumânare. Ce aprinzi mai întâi?”.
„Poți numi 3 zile consecutive fără să folosești cuvintele luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică?”.
„Cum pui o girafă în frigider?”.