Stiri

AUDIO Uzina de Dume! Un bărbat a fost testat pozitiv pentru COVID-19 timp de aproape un an. Și-a organizat înmormântarea de cinci ori

AUDIO Uzina de Dume! Un bărbat a fost testat pozitiv pentru COVID-19 timp de aproape un an
AUDIO Uzina de Dume! Un bărbat a fost testat pozitiv pentru COVID-19 timp de aproape un an [Sursa foto: Centrul Medical Avanta]
Un bărbat de 72 de ani din Marea Britanie a fost infectat cu coronavirus timp de 10 luni. Soția lui i-a organizat înmormântarea de cinci ori.

Un britanic de 72 de ani este considerat un caz special de infecție cu virusul Covid-19. Bărbatul a fost infectat cu coronavirus timp de 305 zile, adică zece luni, iar oamenii de știință au descris întregul proces prin care a trecut omul.

Dave Smith a fost internat în spital în luna mai a anului 2020 după ce a prezentat tuse şi febră și un test PCR a confirmat că avea COVID-19.

Însă după ce a fost externat a continuat să aibă simptome specifice bolii: dificultăţi ''considerabile'' de respiraţie şi deteriorări acute ale stării de sănătate, asociate cu febră. Astfel, bărbatul s-a reinternat în spital în august, septembrie, octombrie şi decembrie. În luna decembrie, medicii au notat că i-au întrerupt tratamentul cu remdesivir după 17 zile pentru că nu avea niciun efect asupra bolii, primind ulterior tratament cu anticorpi monoclonali casirivimab şi imdevimab.

Smith a fost diagnosticat anterior cu o afecţiune numită pneumonită de hipersensibilitate, ceea ce însemna că suferea de o boală pulmonară care cauzează inflamarea ţesutului pulmonar, dar şi cu leucemie limfocitară cronică- un tip de cancer care afectează celulele albe din sânge şi avansează lent de-a lungul multor ani.

Informaţii despre acest caz au fost de asemenea publicate pe pagina de specialitate medRxiv.org. Acestea detaliază modul în care a evoluat virusul în cursul infecţiei, dobândind mutaţii prezente în variante de SARS-CoV-2 care provoacă îngrijorare (VOC), potrivit Știri pe Surse.

Despre acest subiect au vorbit și Mișu și Ștefan în emisiunea de azi „Uzina de Dume”

Bărbatul a crezut că va fi învins de coronavirus, așa că și-a luat rămas-bun de la rude 

Dave Smith a prezentat afecțiuni care i-au pus sistemul imunitar la grea încercare, însă în prezent este sănătos, iar rezultatele testelor au ieșit negative. Însă nu de puține ori omul s-a gândit chiar că este la un pas de moarte și chiar și-a chemat de mai multe ori rudele pentru a se „împăca” cu ele. Ba mai mult, soția sa i-a organizat înmormântarea de cinci ori.

„Ori de câte ori mi-a fost rău, m-am simţit(...) la un pas de moarte. Soţia mea a început de cinci ori să-mi organizeze înmormântarea. Mi-am chemat toţi membrii familiei să fac pace cu ei. Acum mi-aş fi dorit să-mi ţin gura”, a explicat britanicul.

Dave Smith a ajuns și subiectul unui studiu de caz, fiind prezentat ca persoana cu „infecţia cu COVID-19 cea mai îndelungată consemnată în literatura de specialitate”. Cazul său urmează să fie prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID) din luna iulie.