Stiri

AUDIO Uzina de Dume! Pensionarii care primesc pensia pe card vor primi și un e-mail înainte

AUDIO Uzina de Dume! Pensionarii care primesc pensia pe card vor primi și un e-mail înainte
Pensionarii care primesc pensia pe card, vor fi informați despre livrarea banilor printr-un e-mail. Ce spun Mișu și Ștefan despre această inițiativă?!

Mișu și Ștefan de la Uzina de Dume au o mare curiozitate: câți dintre bunicii dumneavoastră un cont de e-mail? Nu de alta, dar potrivit unui proiect iniţiat de deputaţi liberali, adoptat în şedinţa de marţi a Senatului, s-a propus ca pensionarii care primesc pensia pe card să fie informați printr-un e-mail când au intrat banii.

Inițiativa PNL este văzută bine și de un parlamentar USR PLUS 

Aceasta este o inițiativă PNL prin care se vrea debirocratizarea în ceea ce privește sistemul de acordare a pensiilor.

„Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit. Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic. Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informaţi la timp”, a precizat în plen liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Virgil Guran, potrivit Digi 24.

De asemenea, și senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie estede acord cu inițiativa liberalilor, mai ales că sunt unii poștași care merg să le dea cuponul de pensie și acelor oameni care primesc pensia pe card. Astfel, dovda plății pensiei s-ar face în format electronic.

„O propunere absolut admirabilă. Pentru a fi puţin mai specifici, în momentul de faţă, poştaşii României se duc să dea un talon de pensie mov chiar şi celor cărora nu li se mai dă pensia în numerar, ci doar prin transfer bancar sau depunere într-un cont(...). Este spre binele tuturor, inclusiv al pensionarilor, să nu-i mai ţină pe drumuri nici pe poştaşi şi nici să nu mai aştepte prin alte mijloace un document care poate fi trimis celor care au, simplu, prin email”, a subliniat Ștefan Pălărie.