Stiri

Aplicațiile Microsoft au picat în această dimineață la nivel mondial. Utilizatorii s-au plâns că nu-şi pot accesa aceste servicii: ”Faceţi ceva!”

Serviciile oferite de Microsoft au picat
Serviciile oferite de Microsoft au picat [Sursa foto: PixaBay]
Mai multe aplicații Microsoft, inclusiv Teams și Outlook, au avut probleme de funcționare în această dimineață.

Mai multe servicii oferite de gigantul informatic Microsoft, inclusiv serviciul de mesagerie Outlook, erau indisponibile miercuri dimineaţa la nivel global din cauza unor probleme care sunt în curs de examinare, a informat grupul american într-un mesaj pe Twitter, informează AFP, potrivit  agerpres

„Am identificat o posibilă problemă de reţea şi analizăm datele pentru a stabili care sunt următorii paşi”, se precizează în mesajul postat de Microsoft.

Serviciile oferite de Microsoft au picat în  Europa şi SUA
Serviciile oferite de Microsoft au picat în Europa şi SUA[Sursa foto: PixaBay]

Problemele sunt la nivel global

Au fost afectate și aplicații precum Xbox Live, Microsoft Exchange Online, SharePoint Online și OneDrive for Business. La Outlook, numărul maxim de useri care au raportat probleme de funcționare a fost la 9.30 și apoi la ora 10. Cele mai multe probleme au fost raportate în India, Japonia, Australia, Regatul Unit și Emiratele Arabe. În România, problemele au început să fie raportate după ora 9.

Cei mai mulți dintre utilizatori au anunțat că nu se pot conecta la servere, apoi că nu se pot autentifica în aplicații sau că, în Microsoft Teams, calitatea audio este slabă. 

Serviciile oferite de Microsoft au picat la nivel global.
Serviciile oferite de Microsoft au picat la nivel global.

Citește și: WhatsApp, schimbări majore pentru utilizatori. O funcție importantă va fi scoasă din aplicație

Pe reţelele sociale, mai mulţi utilizatori din întreaga lume s-au plâns că nu pot accesa serviciile Microsoft.

”Am o temă de predat într-o jumătate de oră pe Teams, iar serverele nu funcţionează în India. Faceţi ceva!”, a scris un utilizator,pe Twitter.

Potrivit site-ului de specialitate Downdetector, mai multe incidente au fost semnalate şi în SUA şi Europa pentru mai multe alte servicii Microsoft, de la platforma de jocuri Xbox Live şi până la reţeaua socială LinkedIn.

Probleme de funcționare pentru Microsoft Teams și Outlook.
Probleme de funcționare pentru Microsoft Teams și Outlook.[Sursa foto: PixaBay]

La mijlocul acestei luni, Microsoft şi-a anunţat intenţia de a concedia aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie (adică mai puţin 5% din numărul total de angajaţi), dând o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări. 

Citește și: YouTube lansează o nouă funcție pe platformă! Utilizatorii vor putea vedea cele mai interesante momente din videoclipuri

Pentru câteva zeci de minute userii nu au putut trimite mesaje și nici nu au putut ține conferințe în aplicația Teams care este importantă în școli, în unele companii și în diverse instituții. Teams are aproximativ 280 milioane de useri în lume.