Rețeta de cozonaci dospiți la rece a Gabrielei Cristea. Soția artistului Tavi Clonda dezvăluie secretul care face preparatul pufos și delicios! Iată ce pași trebuie să respecți!
Gabriela Cristea a făcut publică rețeta de cozonaci dospiți la rece, fiind una dintre vedetele autohtone care adoră să gătească. Chiar dacă rețeta de cozonac dospit la rece este una mai puțin cunoscută printre gospodine, soția lui Tavi Clonda ne-a convins că merită cu prisosință încercat. Prin intermediul unui video postat pe pagina sa de Facebook, vedeta TV le-a dezvăluit fanilor alt secret din bucătăria sa.
"Am scos din “pălarie” alt secret din bucătărie. Azi vă spun cum puteți face cozonacii dospiți la rece. Știu că sunteți sceptici, dar nu aveți de ce. Enjoy!", este mesajul scris de Gabriela Cristea.
Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a te bucura de un preparat pufos
530 de grame de făină
120 de mililitri de lapte rece
5 ouă
25 de grame de drojdie
150 de grame de unt
sare
80 de grame de zahăr
esență
coajă de portocală și lămâie
250 de grame de ciocolată mărunțită
400 de grame de nucă mărunțită
3 ouă
200 de grame de zahăr.
Vezi în VIDEO de mai jos toate detaliile despre ingrediente și timpul de așteptare pentru acest deliciu.
Gabriela Cristea, secretul pentru a nu se arde cozonacii în cuptor
Atunci când un aluat de cozonac este bine frământat, acesta face “bășicuțe” în aer, după cum a menționat prezentatoarea în clipul său video, postat acum ceva timp pe rețelele sociale.
“Le pun capace din folie de aluminiu, ca să nu se radă, scad temperatura și pentru încă 25 de minute ii coc la aproximativ 165 de grade”, a mai precizat Gabriela Cristea. La final, cozonacii se ung cu apă și zahăr pentru a fi moi și lucioși.