Stiri mondene

„Am făcut schimbări majore în viața mea”. Oana Matache, despre boala de care suferă de ani de zile. Cum i s-a schimbat viața artistei

Oana Matache, despre boala de care suferă de ani de zile
Oana Matache
Delia Matache și-a făcut curaj și a vorbit despre boala pe care a ținut-o în secret ani de zile. Cu ce probleme de sănătate se confruntă sora Deliei?

Oana Matache apare pe rețelele sociale mai mereu cu zâmbetul pe buze și îi ține la curent pe fani cu tot ceea ce se întâmplă în viața ei cotidiană, însă de data aceasta a dat cărțile pe față și a vorbit și despre starea ei de sănătate. Totul a început la o vârstă fragedă, în adolescență, când  a descoperit că are o pată roșie pe braț și a făcut toate investigațiile medicale pentru a afla ce se întâmplă cu ea, de fapt.

Boala Oanei este una destul de gravă și de neplăcută, făcând că viața acesteia să fie destul de complicată din foarte multe puncte de vedere. A descoperit-o când era doar un copil și, din nefericire, fiind incurabilă, Oana se lupta în continuare cu ea. 

„Acum mulți ani, undeva prin adolescență, descopeream că am o mică leziune roșie pe braț, care se numește psoriazis. De atunci am făcut schimbări majore în viața mea și în rutină mea de îngrijire a pielii”,  s-a destăinuit Oana Matache, fanilor săi pe Instagram. 

Oana Matache, despre boala de care suferă de ani de zile
Oana Matache

Citește și: „Aici semănați foarte bine cu Radu Siffredi”. Fotografia publicată recent de Gina Matache a stârnit un val de controverse. Cum a reacționat mama Deliei

Delia, susținătoarea persoanelor care suferă de psoriazis

Și de această dată, Delia și-a susținut sora, prin tot parcursul ei în lupta cu boala. Astfel, la scurt timp după ce Oana a fost diagnosticată cu psoriazis, în 2012, Delia lansa o melodie cu un mesaj puternic, pentru persoanele care luptă cu această afecțiune ingrată.

Melodia se cheamă “Ia-mă de mâna” și a fost scrisă la propunerea Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APPA). Vedeta declara la momentul respectiv, că a fost inspirată de marginalizarea constantă a pacienților cu astfel de boli, relatează  Cancan.

Delia
Delia

Citește și: Delia Matache, explicații dure pentru hateri: ”Este discriminare. Nu ajută pe nimeni această umilință”. Cântăreața este deranjată de comentariile oamenilor

„Am o prietenă care se confruntă cu această boală şi ştiu cu ce probleme se confruntă. Nu puţine sunt situaţiile de viaţă când este marginalizată sau chiar exclusă de ceilalţi, ceea ce sunt convinsă că li se întâmplă şi altor persoane cu psoriazis. Prin această melodie, vreau să transmit tuturor mesajul că sunt alături de ei şi îi îndemn să fie optimişti”, a declarat atunci Delia Matache.