Stiri

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022! Vor crește cu puțin peste 10 lei
Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022! Vor crește cu puțin peste 10 lei [Sursa foto: PixaBay]
Deputații au decis indexarea alocațiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației. Creșterea ar fi de puțin peste 10 lei.

Potrivit șefei Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, Oana Țoiu, alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației. Creșterea acestora ar fi de puțin peste 10 lei. Votul final al acestei inițiative legislative va avea loc azi la Camera Deputaților. La începutul anului, Ministerul Finanțelor anunța că alocațiile pentru copii ar fi trebuit să crească în cinci etape de valoare nominală egală. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii, ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022! Vor crește cu puțin peste 10 lei
Oana Țoiu[Sursa foto: Facebook]

Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a declarat marți Oana Țoiu.