Stiri

9 iunie 2022: Ziua Donald Duck

 9 iunie 2022: Ziua Donald Duck
9 iunie 2022: Ziua Donald Duck
Donald Duck și-a făcut debutul în desene animate în „The Wise Little Hen” în vara anului 1934.

Dar nu l-a întâlnit pe Mickey Mouse până la a doua sa apariție în „Orphan’s Benefit”, mai târziu în acel an. De acolo, nu a trecut mult până când Daisy Duck și nepoții săi Huey, Dewey și Louie au fost prezentați. În ciuda dicției lor superioare, ei nu au putut să-i fure lumina reflectoarelor lui Donald. Nu-i poți înlocui farmecul morocănos, aproape de neînțeles, și de aceea Donald a apărut în mai multe filme (200+) decât orice personaj Disney.

Deci, să sărbătorim pe 9 iunie – Ziua Națională a Rațului Donald!

Și realizările lui nu se opresc aici. El a co-gazduit Oscarurile în 1958, cu puțin ajutor din partea lui Bob Hope, Jack Lemmon și Jimmy Stewart. Ah, și au numit un asteroid după el în 1995. Dacă asta nu te convinge că este o forță a naturii, să știi că are o stea pe Hollywood Walk of Fame. Nu suntem siguri cum a lăsat urme de picioare în fața Teatrului Chinez, dar ne vom întoarce cu plăcere. Ei bine, ce-i dai unei rațe care le are pe toate? Propria ei sărbătoare!

Citeste si: 7 iunie 2022- Ziua Îngheţatei cu Ciocolată

 9 iunie 2022: Ziua Donald Duck
9 iunie 2022: Ziua Donald Duck

Istoria existenței lui Donald Duck

Lumea a fost prezentată îndrăgitului personaj al lui Disney Donald Duck pe 9 iunie 1934. Mai mult sau mai puțin, pornind de la un personaj de benzi desenate, el rămâne cel mai publicat non-super-erou vreodată. Așa este popularitatea sa, încât Donald Duck este un erou național în Finlanda! Personajul este un simbol al culturii pop în Finlanda, la fel ca Hello Kitty în Japonia. Îmbrăcându-și costumul de marinar albastru fără pantaloni, Donald Duck a apărut în mai multe scurtmetraje și lungmetraje decât orice alt personaj Disney. Natura diversă a caracterului său i-a permis să apară într-o multitudine de roluri, de la un ofițer de armată și un profesor, la un unchi la trei rătuci.

Walt Disney a evocat ideea ca Donald Duck să prezinte un personaj mai atrăgător pentru a-l echilibra pe veselul Mickey Mouse. În timpul fazei experimentale a creării personajului lui Donald, Disney a citit despre jucătorul de cricket australian Donald Bradman, care a făcut titluri după ce fusese concediat pentru o rață.

Citeste si: 6 iunie 2022! Ziua Limbii Ruse

O altă trăsătură definitorie a lui Donald Duck este vocea sa. Clarence Nash, actorul vocal original pentru Donald, a creat o voce distinctă obținută prin „vorbirea bucală”, o formă de vocalizare care utilizează obrazul interior pentru a crea sunet în loc de laringe. Nash a descoperit asta pentru prima dată în timp ce încerca să-și imite capra de companie.

În anii 1940, Donald Duck l-a depășit pe Mickey Mouse cu peste 128 de scurtmetraje independente. Acesta a fost cu adevărat deceniul lui Donald, deoarece a crescut la popularitate mai repede decât orice altă figură Disney. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în ciuda faptului că a trebuit să oprească cea mai mare parte a producției sale, Disney și-a reprezentat poziția folosindu-l pe Donald Duck în mai multe filme de propagandă americană. Una dintre aceste animații i-a adus lui Disney un premiu Academiei pentru „Cel mai bun scurtmetraj”.