Originare din Galiția, Spania, empanadas există acum în peste 30 de țări sub o formă sau alta. Pe 8 aprilie în fiecare an sărbătorim aceste bunătăți.
Originile exacte ale empanadas sunt legate de Portugalia și Galiția (Spania). Produsul de patiserie și-a făcut prima apariție în timpul invaziilor maure din Iberia medievală. În 1520, o carte de bucate care prezenta mâncare catalană, arabă, franceză și italiană avea empanadas umplute cu fructe de mare listate ca una dintre rețetele sale. Se crede pe scară largă că empanadas și încă un produs similar, calzone, sunt ambele inspirate de samosas- o plăcintă în formă triunghiulară populară în culturile arabe și din Asia de Sud.
Cum se prepară reţeta tradiţională de empanadas
EMPANADAS reţetă originală. Pentru aluat
300 g făină
200 g unt
2 ouă
½ linguriţă sare
EMPANADAS reţetă originală. Pentru umplutură
500 g carne tocată pui
200 g ciuperci
2 legături ceapă verde
3 căţei usturoi
1 morcov
boia iute
cimbru
sare
piper
ulei
pătrunjel
Într-un vas, amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe. Adaugi ouăle, sarea şi frămânţi un aluat pe care îl dai la frigider 20 de minute.
Pentru umplutură, cureţi legumele, verdeţurile şi le speli. Tai mărunt ciupercile, razi morcovul, zdrobeşti usturoiul şi toci ceapa verde.
Dai tigaia deoparte şi laşi umplutura să se răcească. Scoţi aluatul de la frigider şi întinzi o foaie subţire de aproximativ 1 cm. Tai cercuri cu diametrul de 10 cm.